Korraldajate eesmärk oli pakkuda põnevaid tegevusi igale eale: külapäeva alustasime Sandra Nurmsalu - kodukandi tähe - kontserdiga, seejärel tänasime koostööpartnereid, kostitasime külalisi juubelitordiga, pakkusime ajaloohuvilistele loenguid mõisa ajalooperioodidest ja kohalikust kultuuripärandist, mõisaekskursioone keldrikorrusest pööninguni välja, põnevat demonstratsiooniesinemist Kose päästekomando poolt, infotundi mõisa tulevaste tegevuste kohta, õpitubasid ja võistlusi, ühist õhtusööki, tublimate võistlejate autasustamist ja lõpuks tantsuõhtut Meelis Punderi ja Martin Trudnikovi saatel. Õhtu lõpetas ilutulestik Ravila pargi ja mõisa kohal.

Ajalugu huvitab

Viimaste külapäevade põhjal võib kinnitada, et huvi kodukoha ajaloo vastu on tublilt kasvanud. Ka ajalooteemaliste loengute ajal oli saal rahvast täis, küsimustele sai vastuseid veel terve õhtu jooksul. Ajalooalaseid üritusi on tulemas juba õige pea, anname sellest teada nii Kose Teataja vahendusel kui ka valla kodulehel.

Traditsiooniliselt on külapäeval olulisel kohal õpitoad ja võistlused, mis igal aastal on osalejate arvu ainult kasvatanud.

Seetõttu on järgmisel aastal plaanis ka külapäevaga pisut varem alustada, et veelgi rohkem põnevaid võistlusi pakkuda ja auhindu-diplomeid ka enamates vanuseklassides välja anda.

Kindlasti üks oodatuim ja huvipakkuvaim osa külapäevast oli mõisa infotund. Kõigepealt sai ümber lükatud rahva hulgas tiirutanud müüdid, seejärel jagati infot selle kohta, kes on mõisa uued omanikud, mis mõisas edaspidi toimuma hakkab, kas kohalikele elanikele ka tööd jagub ja palju muud. Juba järgmist infotundi konkreetsete tööpakkumistega on oodata oktoobrikuus.

Valmistume jaaniks

Kuna alates kevadest on Ravila aktiivsem elanikkond kokku panemas ka Ravila piirkonna arengukava, siis sai külapäeval väga paljude inimestega suheldes uusi ideid ja häid mõtteid ka üles tähendatud, mida arengukavasse kirjutada ja edaspidi juba ellu viia.

Üheks paljude jaoks oluliseks küsimuseks oli, kas edaspidi oleks võimalik korraldada Ravila jaanitulesid pargis, kus neid juba sovhoosi-kolhoosi ajal aastakümneid peeti, mis olid alati aasta tippsündmuseks ja tõid palju rahvast kokku.

Selleks et pargis taas toredaid üritusi saaks korraldada, tuleb panustada ka selle korrashoiule. 13. oktoobrile on planeeritud pargi koristustalgud, kuhu on oodatud appi kõik need inimesed, kes tahavad anda oma panuse ajaloolise pargi väärtustamisse ja tahavad kodukandi ühistegevuses kaasa lüüa.

Septembrikuus toimusid keraamikakoolitused projekti "Keraamika- ja aianduskursustega koduaiad kauniks" raames. Aianduskursustega alustame oktoobris-novembris, planeeritud on 5 loengutsüklit.

Veel on vabu kohti ja võimalik registreerida kursustele. Oktoobris-novembris on Ravila Külaarendamise Seltsi korraldamisel tulemas Ravila käsitööpäevad koos käsitöönäituste ja õpitubadega.

Info tel 507 8055, ravila. selts@gmail.com või piret.aavik@gmail.com, infot on üleval ka Kose valla kodulehel.