Aasta Naise valimise korraldamine on vedakatele väga oluline. Olles ise tegusad soovime me, et kõik naised saaksid ja julgeksid ennast täiuslikult realiseerida. Naise roll tänapäeva ühiskonnas on tunduvalt laiem kui laste kasvatamine. Naine on ka professionaal oma erialal, on kaasarääkija ühiskondlikus elus. Kõiki neid naiseks olemise tahke on vaja osata harmooniliselt ühitada.

Kindlasti peavad lapsed saama piisavat tähelepanu - kes neid siis veel üle kõige maailmas armastaks, kui mitte nende oma ema! Kuid tänapäeva targad lapsed vajavad laia silmaringiga ja arukaid emasid. Kaasaegsel naisel on omandatud eriala, milles ta ennast teostab ja elatist (sõltumatust) teenib. Ja et maailm ei vajuks patriarhaalse institutsionaalsuse all kreeni, on naiste kohus tuua nii ühiskondlikule areenile kui ka riigitasandile pehmeid, jätkusuutlikke väärtusi. Ning ringiga taandub naise tegevus taaskord laste juurde - püüame maailma paremaks muuta just nimelt selleks, et meie lapsed selles maailmas elada saaksid, et see maailm meie lastele elukõlbulikuna säiliks.

Ennast nõnda mitmekülgselt realiseeriv naine ei ole mitte killustunud, vaid vastupidi - täiuslik. Tarvis on ausalt tunnetada, millisesse tegevusvaldkonda soovitakse kõige rohkem panustada. Teha oma tegemisi armastuse ja südamega. Teha kõike, mida naine suudab ja soovib.

Aasta Naise valimisega tahame me teadvustada naistele nende võtmerolli ühiskonnas. Naise tegevus on hindamatu väärtusega, kuid vajab ka ühiskonna tuge ja mõistmist, võimalust õiglasemale soorollide jagamisele.

Seekord toimus Viimsi Aasta Naise austamistseremoonia Tsunftijänese sulnis aadlihõngulises salongis. Salongi akustika toetas imelist viiuli- ja klaverimuusikat, mida esitasid Eve Põder ja Pille Saar. Nagu igal aastal, olid kohale kutsutud nii nominendid kui ka nende esitajad. Nominente oli austama tulnud Viimsi Lionsi esindus, Viimsi Vallavalitsuse ja volikogu, RMK Viimsi loodusmaja ja Viimsi Pensionäride Ühingu esindajad. Külaliste seas oli VEDA ettevõtmiste toetajaid Viimsist ja kaugemalt - Tartu EDA, Kaja Kallas riigikogust ja Ireen Reilandt Dr.Hauschka Baltikumi esindusest.

Nominentideks oli esitatud viis imelist naist: Rannarahva Muuseumi direktor Riina Aasma, Rannarahva Muuseumi turundusjuht Eha-Kai Mesipuu, valla sporditöö koordinaator Tiia Tamm, Viimsi Huvikeskuse direktor Ita- Riina Pedanik ning Comarketi müüjanna Ülle Indre. Oli neid, kelle amet eeldab nähtavalolekut, kuid kes oma erilise sisemise sära ja südikusega silma on hakanud. Hea meel oli selle üle, et on osatud märgata ka sellist naist, kes lihtsalt teeb oma igapäevast tööd, kuid sellise nakkava rõõmuga, mis ümbritsevatesse positiivsust külvab. Tunnustamist olid väärt kõik nominendid.

VEDA esimene president Merike Immato tervitas nominente südamlike sõnadega:

"Teie, nominendid, teate, et elu koosneb väikestest asjadest. Ka kõige suuremad lood on saanud reaalsuseks vähehaaval. Et nii, nagu veedame oma tunde, nii loome oma aastaid. Ja aja jooksul viivad väikesed valikud suurte tagajärgedeni.

Teate, et pole vähetähtsat päeva. Et oluline on küll sihtpunkti jõudmine, kuid veelgi olulisem on teekond sinna ning maastik ja reisiseltskond. Et elu ei ole proov, vaid võimalus üks ja ainus kord lavale astuda.

Olete avatud, seega julgete jagada. Olete mõtestanud oma tegevuse ja sidunud selle südamehäälega. Olete elanud ehedalt ja väärikalt. Olete pannud oma aja, energia ja võimed tegemaks vahvaid asju. Olete hinnanud olulisi hetki. Loodan siiralt, et olete leidnud ka aega mõtisklemiseks. Sest kunagi ammu on öelnud Marcus Aurelius: Sinu õnn sõltub Sinu mõtete kvaliteedist."