Viimsi lavastuses on tegevus toodud tänapäeva. "Ka tänases Eestis elavad paljud lapsed lastekodudes, neil ei ole vanemaid ning nii satuvad nad tänavale, kus ootavad ees mitmed ohud," rääkis produtsent Kalle Erm. Aga ka selliste laste elus ei ole ainult kurbus ja mured, nendelgi on hetki, kus on põhjust naerda ja naeratada. Olgugi, et see võib olla naer läbi pisarate. Ja nendel lastel on oma unistused, millest mõned võivad tänu headele inimestele ka täide minna!

"Oma "Annie" muusikaliversiooni oleme kõvasti eestistanud," rääkis Kalle Erm. Välja on jäetud kõik ameerikalikult ülevoolavat patriotismi õhutavad kohad.

"Annie" muusika autor on Charles Strouse, kes kirjutas muusika ka muusikalile "Viimane suudlus" ("Bye Bye Birdie"), mida publik sai Komose näitetrupi esituses Viimsi Huvikeskuses nautida 2004. aastal (kaastegevatena osalesid Kaire Vilgats ja Raivo Mets). Selle muusikali plaanib Kalle Erm 2014. aastal Viimsis uuesti lavalaudadele tuua ning sellega ka Eestis tuuritada.

"Annie" põhineb Harold Grey koomiksil, mis alustas ilmumist Ameerikas 1924. aastal. Selle põhjal toodi 1977. aastal Broadway lavale samanimeline muusikal. 1982. aastal valmis film ja 1999. aastal selle uusversioon. Muusikali 20. aastapäevaks 1997. aastal valmis "Annie" uusversioon. 2010. aastal algas "Annie" tuur Inglismaal ning 2012. aasta lõpus tuuakse see uuesti Broadway lavale.

Eddy Kont: Mahukaim ja keerukaim roll

Eddy Kont sattus Viimsi Huvikeskusesse aastal 2002, kui peale tutvumist Kalle Ermiga sai ta kutse osaleda uues projektis, milleks oli muusikal "Sa oled hea poiss, Charlie Brown". Selles osales Eddy taustalauljana.

2007. aastal pakkus Kalle Erm talle rolli muusikalis "Barnum". "160-aastast naist tundus eriti põnev mängida. See oli ka minu teatrilava debüüt," meenutas Eddy.

Barnumile järgnesid muusikalid "Winnifed ja hernetera" ning "Horton - kogu lugu". "Annie - Homme on parem" on Eddyl viies muusikal Viimsi Huvikeskuses. "Preili Hannigani roll on minu jaoks seni olnutest kõige mahukam ja keerulisem. See roll on põnev ja väljakutsuv ning väga mitmetahuline," arvas Eddy. "Hannigan on kõike seda, mida mina ei ole. Ta on karm, kibestunud naine, kelle elu täidavad olude sunnil teemantide asemel hoopis väikesed vastikud lapsed, kelle olemasoluga tuleb tal lihtsalt leppida."

Eddy, kelle hobi on fotograafia, töötab internetiäris, olles oksjoniportaali osta.ee projektijuht- kliendihaldur. Lavale tõmbab teda enda sõnul veidi edevust, armastus muusika ja teatri vastu ning eelkõige maailma parim seltskond.

Eddy side Viimsiga on väga tugev, kuigi ta Viimsis elanud ei ole. "Olen viimsilastega lihtsalt aja jooksul kokku kasvanud," arvas ta. Seetõttu valis ta mullu septembris vaba aja sisustamiseks ka Viimsi kergemuusikakoori ViiKerKoor.

Sulev Võrno: Oliver on päris kõva pähkel

Oliver Warbuci osatäitja Sulev Võrno on muusikamaailmas tuntud nimi. Ta laulab, mängib mitmes bändis, teeb ise lugusid, on esinenud teleseriaalides ja teatrietendustes.

Viimsi Huvikeskuse lavale toob sellist meest tema sõnul eelkõige meeldiv seltskond ja võimalus ennast proovile panna muusikalides.

Oliver Wabucksi roll on Sulev Võrno arvates päris kõva pähkel, sest Oliver on oma elus nii mõndagi kannatanud ja end ennastsalgavalt üles töötades unustanud kõige olulisemad asjad ja tunded.

"See roll on mulle korralik väljakutse näitlemises, laulmises ja ka tantsuliselt, aga sellest aitavad üle saada väga hea lavastaja Franka, supertantsuseadja Kati ning muusika eest hoolitseja Kalle."

Asjaosalised arvavad:

Annie osatäitja Karolin Saar

Mul on mulje, et sa, Karolin, oled hästi tubli tüdruk, kes jõuab palju. Õpid kitarrimängu, laulad hästi, oled tragi sporditüdruk, teed käsitööd - kuidas sa seda kõike jõuad?
Kes palju teeb, see palju jõuab. Vahest olen ka väsinud, aga enamasti on kõik need tegemised väga lahedad. Meeldimise järjekorra võiks panna nii: laul, käsitöö, purjetamine, kitarrimäng.

Kui vanalt sa laulma hakkasid?
Laulma hakkasin enne kui rääkima.

Ja millal sa laulmist õppima hakkasid?
Lauluringi läksin kaheaastaselt.

Miks sa oma pilliks just kitarri valisid?
Sellepärast, et selle pilliga saab ennast väga hästi saata. Mõned aastad tagasi õppisin veidi ka klaverit ja seda tahaks uuesti hakata õppima.

Kas Annie roll on sul esimene peaosatäitmine?
Olen ka koolinäidendeis varem mänginud peaosi.

Milliseks sa seda osa ise pead - raskeks, keeruliseks?
Veidi raskeks, aga ka lõbusaks.

Mis on kõige raskem olnud selle rolli õppimisel?
Kõige raskemad on tantsusammud, hüpped ja kukkumised.

Kuidas sulle Annie meeldib? On ta ka sinu moodi?
Annie meeldib mulle väga ja ta on ehk isegi natuke minu moodigi.

Kuidas sa sellesse ossa sattusid - konkursiga?
Ema luges laupäeval kuulutust ja pühapäeval läksin ise katsetele. Ootasin vastust väga ja olin üliõnnelik, kui selle osa sain.

Mida sa sellel konkursil esitasid?
Esitasin laulu "Lõokese emakeel" ja luuletuse "Ahvi trahvimine".


Muusikali projektijuht Kalle Erm Kalle, mida endast kujutab projektijuhi roll sellises suures lavastuses?
Projektijuht on siiski vaid üks osa mu kohustustest ja kavalehtedelt loete täpsemalt. Samas vaatame tõele näkku - näitetrupp tegutseb siiani projektipõhiselt, uusi muusikaliprojekte ning hooaegu algatangi ise, kaasan lavastaja, juhendajad ja ka uued osalejad, korraldan kogu tegevust ja õppeprotsessi toimimist ning finantse ja ka lõpetan projekte. Nii aastast aastasse. Näitetrupp Komos ehk Viimsi Harrastusteater on ainuke nii pikaajaliselt ja järjekindlalt muusikale produtseeriv täiskasvanute harrastustrupp Eestis ja tegelikult juhingi n.-ö kombinaati, mille filiaalideks on soolo-, ansambli- ja koorilauluõpe, tantsuõpe ning näitlemisõpe kogu oma eripalgelisuses. Lõpptulemi saavutamiseks koordineerin loomulikult kogu reklaami-, kostüümi-, lava- ja helitehnilist teostust. Heal tasemel tehes on see kõik üpris kulukas ja vaid projektipõhiselt ikka lõputult ning jätkusuutlikult ei aeruta. Loodan, et ükskord koidab päev, kus ka vallavalitsus meie tegevusele õla alla paneb.

"Annie" kaasab 60 osalejat vanuses 6-46 aastat ning kogu tööprotsessi käigus oleme ületanud ka ületamatut. Tulem aga väärib piike ja publikule esitatakse väga emotsionaalne, südamlik ja kaasahaarav muusikaline lavalugu. Olete oodatud!