Laval on Ida-Tallinna Keskhaigla segakoor, Pirita kammerkoor, lastekoor Mariel ja Meero Muusiku mudilaskoor Tallinnast, Kuressaare Gümnaasiumi segakoor Ave Saaremaalt, Mart Reiniku kooli neidudekoor Tartust, Tabasalu Kammerkoor Harjumaalt ning ViiKerKoor ja The Musical Robbers Viimsi vallast.

Nagu eelmistel aastatel, toimub ka sel korral kooride ja vokaalansamblite konkurss. Rahalistele preemiatele kandideerivad Tallinna Ülikooli Naiskoor, Viljandi Gümnaasiumi noortekoor kategoorias Simply the Best ja vokaalansamblid JazzIn Sisters, Meero Muusikali Grupp, MiRt ning Mixtet kategoorias Little Less. Vokaalmuusika konkurss algab kell 17 ja kuulama on oodatud kõik, kes naudivad huvitavaid jazz- ja popiseadeid ning võistluse ilu. Festival jätkab traditsiooni kutsuda lõppkontserdile esinema eelmiste aastate võitjaid. Sel korral pakub muusikalist elamust esimesel festivalil III koha saanud ning 2011. aastal kategoorias Simply the Best I koha võitnud NUKU koor (dir Reeda Toots).

NUKU koor on väga omanäoline ja eriline kollektiiv, kuna nende esinemised on alati lavastatud. Kavas on nii uut muusikat, jazz-vokaalansamblite seadeid kui ka klassikat. Festivali lõppkontsert ja auhinnatseremoonia algab kell 19.

Korraldajatel on suur rõõm, et eelmistel festivalidel osalenud tulevad taas Viimsisse. Mare Väljataga, kes on olnud kahel korral festivali žüriis, osaleb sel aastal hoopis dirigendi rollis ja võtab kaasa oma koori, mitmed kollektiivid võtavad Viimsi JazzPopFestist osa juba kolmandat või neljandat korda. Ka eelmisel aastal žüriis olnud Anne Erm ja Meelis Punder on andnud nõusoleku taas osaleda. Nendega liitub noor laulja Maria Väli, kes on Viimsi Kooli laval üles astunud vokaalansambli Söörömöö ja Estonian Voices’i ridades.

Festival ei saaks toimuda ilma koostööpartnerite ja toetajateta. Viimsi vallavalitsus tänab Viimsi Kooli ja Georg Otsa nimelist Tallinna Muusikakooli ning Eesti Kultuurkapitali, samuti ettevõtteid nagu Viimsi Keevitus, Milstrand, Esmar Ehitus ja Weckman, tänu kellele neljas festival teoks saab.

Piletid tulevad Piletilevisse müüki aprillis. Lisainfo: www.viimsivald.ee/jazzpopfest.