Teabepäevale olen palunud esinema Viimsis küttemajanduses monopoolset seisu omava ASi Fortum Termest esindaja, kes tutvustab ettevõtte arengu- ja investeeringute plaane ning soojateenuse hinnakujunduspoliitikat vallas.

Koduomanikel on teabepäeval võimalus saada ülevaade, millistesse valla piirkondadesse ja küladesse on ettevõte rajamas uusi soojatrasse. Teabepäeval otsime vastuseid küsimustele, millal võiksid vallaelanikud uute trassidega liituda; mis maksab soojatootja Fortum Termestiga liitumine ning milline on ettevõtte hinnakujunduspoliitika; kuidas on kujunenud kehtivad soojahinna teenuse tariifid vallas; miks on küttekulud Viimsis tunduvalt kallimad kui mujal omavalitsustes; miks ulatuvad talvekuudel küttearved Haabneeme elanikele 320 euroni (5000 kroonini) kuus.

Küttemajanduse teemaline teabepäev toimub Viimsi Vallavolikogu II korruse saalis (Nelgi tee 1).

Kui tunned soovi ja tahet kaasa rääkida koduomanike olukorra parandamiseks Viimsis, siis oled oodatud!

Eriti on teabepäevale oodatud kortermajade korteriühistute juhatuste esimehed ja juhatuste liikmed.

Lisaks monopolide hinnapoliitika vastu võitlemisega plaanime alanud aastal hakata korraldama liidu liikmetele regulaarseid üritusi vallas olevatel aktuaalsetel teemadel ja probleemidel, mis moel või teisel puudutavad koduomanikke.

Kindlasti kulub koduomanikele ära teadmine, kuidas toimub ja on reguleeritud vallas planeerimisprotsess, mis dokumendid on valla üldplaneering ning detailplaneeringud, millised on omaniku õigused kaasa rääkida detailplaneeringute menetlemise protsessides, kuidas ja miks taotleda ehitusluba, milleks on vajalik hoonele kasutusluba, mida tähendab korraldatud jäätmevedu ning millised regulatsioonid ja kohustused on kehtestatud heakorra osas koduomanikele.

Viimsi Koduomanike Liit plaanib 14. aprillil algusega kell 17.30 korraldada teabepäeva, kus teemaks on planeerimine ja ehitusküsimused vallas. Esinejateks on tulemas Viimsi Vallavalitsuse maa- ja planeerimisameti juhataja Oliver Alver ning ehitusameti juhataja Juhan Kuller.

12. mail algusega kell 17.30 toimub teabepäev heakorrateemadel. Esinejaks on tulemas Viimsi Vallavalitsuse keskkonnaameti jäätmespetsialist Anne Talvari, kes räägib korraldatud jäätmeveost ning heakorra tagamisest vallas.

Juunikuus plaanime korraldada ülevallalise Koduomanike päeva koos huvitava kultuuriprogrammiga. Loodame sellest üritusest teha koduomanikele meeldiva ning hariva traditsioonilise ürituse. Üritusega soovime rõhutada viimsilaste koduomanikuks olemise väärtustamist ja teadvustamist.

Viimsi Koduomanike Liit on eksisteerinud üle poole aasta. Esimese tõsisema töövõidu oleme juba saavutanud Viimsi veehinna langetamise osas. Koduomanikud näevad seda hinnangulist kuni 5% hinnalangust juba suure tõenäosusega oma suvistel veearvetel. Laiem eesmärk on endiselt see, et aastaks 2013 jõuda veeteenuse hinna langetamisega juba kuni 10% peale.

Loodan, et alanud aasta tuleb Viimsi Koduomanike Liidule teguderohke ning viljakas.