Viimsi kooliteatri trupp sammub muusikali radadel

Kooliteatri eelmise etenduse "Grease" suur menu näitas, et hea muusika, ühtse meeskonnana toimiv näitetrupp ning tugevad taustajõud suudavad ellu kutsuda midagi enneolematut! Suurepärasele kogemusele tuginedes on näiteseltskond asunud uusi maid vallutama ning kooliteatri trupp on juba pikemat aega õhtuti koos aega veetnud. Kuigi eeskujud on suured (Eestis jõudis muusikal "Fame" Linnahalli lavalaudadele 2006. aastal ning tookord laulsid muusikali tähtosasid ja esitasid tantsunumbreid Eesti parimad noored artistid), siis noorte tohutu õpihimu, nooruse julgus ning ääretu pühendumine on märksõnad, mis muudavad Viimsi kooliteatri muusikali omapäraseks ning täiesti ainulaadseks elamuseks.

"Fame" on publikuni jõudnud nii seriaali, filmi kui muusikalina

Film "Fame" jõudis Ameerika Ühendriikides ekraanidele 1980. aastal ning kandideeris kuuele Oscarile, võites kuldmehikese originaalmuusika ja nimilaulu eest. Aastatel 1982-1987 valmis kokku kuus hooaega jooksnud samanimeline seriaal, mis oli nii populaarne, et sellega kaasnesid suisa kontsertreisid. Seriaal pälvis samuti ohtralt tunnustust nii mitme Emmy kui kuldgloobuse auhindade näol.

"Fame´i" populaarsuse taga on kaasaegne sisu ning võrratu muusika

Muusikali tegelasteks on noored inimesed, kes asuvad õppima lavakunstikooli draama, muusika ja tantsu erialadele. Nelja aasta jooksul saavad nad põhjalikke kogemusi nii kaunite kunstide vallas kui õpivad paremini tundma iseennast ja oma koolikaaslasi.

"Viimsi Kooli "Fame" on kokku kirjutatud filmist, selle põhjal tehtud seriaalist ja muusikalist," ütleb Viimsi kooli õpetaja ning kooliteatri lavastaja Külli Talmar. "See sobib suurepäraselt tänasesse päeva, meie oma Viimsi kooliteatrisse, kus on koos täpselt samasugused andekad noored nagu on olnud "Fame'i" lugudes. Samuti aitab see mõista inimesi meie ümber ja õpetab lugupidavalt suhtuma oma klassikaaslastesse, kes on aastaid pühendunud muusika, tantsu või näitlemise õppimisele. Lisaks on näidendis vaatluse all kõikvõimalikud suhteprobleemid, mis olid, on ja jäävad ning mis on igale noorele kõige tähtsamad, aga ka kõige raskemad lahendada."

Viimsi kooliteatri etendused toimuvad 26., 27., 28. veebruaril ning 1., 5., 6., 7., ja 8. märtsil kell 18. Etendused on tasuta. Kohti saab broneerida: margit.vosu@viimsi. edu.ee või tel 623 5143.