Regatil osales 159 paati ehk 318 sportlast 13 riigist - Eestist, Hollandist, Inglismaalt, Austraaliast, Belgiast, Iirimaalt, Itaaliast, Rootsist, Taanist, Saksamaalt, Hong Kongist, Hispaaniast ja Norrast.

Eestist pakkusid teistele konkurentsi kolm paatkonda. Kahes neist Rein Ottosoni Purjespordikooli õpilased ja Viimsi valla sportlased Georg Haud ja Jaan Erik Pihel ning Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp. Kolmandas paadis purjetasid Pärnu Jahtklubi sportlased Johanna Saareke ja Oskar Seeman. Rein Ottosoni Purjespordikooli õpilasi oli võistlustel juhendamas treener Raivo Randmäe ja Pärnu Jahtklubi sportlasi juhendas Argo Kruusmägi.

Võistluste kahel esimesel päeval toimusid valdavalt tugevates tuultes kokku 5 kvalifikatsioonisõitu. Veidi ebaõnne oli Haud/Pihel meeskonnal, kellel esimeses sõidus paadi varustus tugevas tuules purunes, seega nende võistlus sai alata alles kolmandast stardist. Esimese päeva tulemuseks oli poistel kaks viimast kohta ning üheksas koht. Kokkuvõttes olid nad peale esimest päeva 110. positsioonil. Tüdrukute paatkonnal oli samuti tehnilisi probleeme teises ja kolmandas sõidus ning parimad tulemused just ei olnud, aga kokkuvõttes pärast esimest päeva asetusid nad kolmandas kümnes.

Kvalifikatsioonisõitude teisel päeval tegid poisid väga tugevaid sõite ja tüdrukud jätkasid stabiilselt. Kvalifikatsioonisõitude tulemusena jaotati sportlased kolme gruppi: kuld-, hõbe- ja pronkslaevastik. Mõlemad meie paatkonnad pääsesid kvalifikatsioonisõitude tulemusena kuldlaevastikku ja jätkasid võistlemist parimate kohtade peale. Finaalsõitudes said poisid parima tulemusena ühe sõiduvõidu ja tüdrukute parim koht oli 6. Finaalpäevade sõidud toimusid vaiksetes tuuleoludes ning finaali teisel päeval ei toimunud tuulevaikuse tõttu mitte ühetegi sõitu.

Kokkuvõttes toimus 11 sõitu ja peale kahe halvima tulemuse mahaarvamist olid Georg ja Jaan-Erik võidelnud end 13. positsioonile ning tüdrukute paatkond Kätlin ja Anna Maria 25. positsioonile, mis tüdrukute arvestuses tähendas viiendat ja kuni 15-aastaste tüdrukute arvestuses neljandat kohta.

Tulemused olid üsna ootamatud, sest Eesti sportlastest polnud selle paadiklassi tiitlivõistlustel keegi varem osalenud. Ei treenerid ega sportlased ei teadnud, milline on meie tase võrreldes teiste riikide lastega. Üldiselt suhtuti eestlastesse kui uustulnukatesse hästi ja imestati nii tublide noorte sportlaste üle. Keegi ei osanud arvata ega oodata, et Eesti koondis nii hästi kohe esimesel korral purjetab. Võistluste eesmärk oligi saada kogemusi ja teadmisi uuest paadiklassist, nii tehnikast kui ka purjede trimmist.

RS Feva XL paadiklass on mõeldud laste ja noorte kaheinimese paadina, kus ühel sportlasel on paadi roolimise ning teisel sportlasel purjede sättimise ja kiiruse hoidmise ülesanne. Edasiliikumiseks kasutatakse kahte põhipurje ja ühte lisapurje allatuule kurssidel. Paat on 3.64 m pikk, 1.42 m lai ja kaalub 63 kg. See on kergesti käsitsetav ja samas antud tüüpi paatide seas kiireim. Sportlaste osalemist tiitlivõistlustel toetas Eesti Feva ja 9er klassiliit ning suurtoetaja Vopak E.O.S. Võistluste kohta saab täpsemat infot ja ülevaate tulemustest Rein Ottosoni Purjespordikooli kodulehelt www.ropk.ee.