Poiste arvestuses võistles tiitlite nimel 65 sportlast ja tüdrukute arvestuses 33. Nelja võistluspäeva jooksul peeti 10 võistlussõitu vaiksetes ja keskmistes tuuleoludes.

Poiste laevastikus peeti kahel esimesel päeval kvalifikatsioonisõidud ning kahel viimasel päeval finaalsõidud kuld- ja hõbelaevastikus. Poiste arvestuses tegi väga häid sõite 16-aastane Viimsi poiss Georg Haud, kes ei langenud neljandast kohast kordagi allapoole. Finaalseerias tuli ka kaks halvemat kohta (14 ja 23), kuid siis jällegi sõiduvõit ja viimases sõidus viies koht. Tugev algus ja stabiilsus tagas Rein Ottosoni Purjespordikooli treeneri Raivo Randmäe õpilasele poiste arvestuses hõbemedali. Väga tublit sõitu tegi ka 14-aastane Viimsi poiss Jaan-Erik Pihel (ROPK), kes kokkuvõttes lõpetas võistluse kuldlaevastikus 29. kohaga. Eelmise aasta EMi tulemustega võrreldes paranes resultaat 15 koha võrra, mis on aastase treeningu tulemusena niivõrd tiheda konkurentsiga paadiklassis väga suur saavutus.

Tüdrukud sõitsid kõik sõidud ühes laevastikus ja olgugi, et arvukus oli poistest väiksem, oli sellevõrra tase ühtlasem ning enne viimase päeva viimast sõitu ei olnud veel midagi kindel. Terve võistluse ajal olid esimesed 5-6 sportlast punkt-punktis kinni, nende seas 15-aastane Viimsi tüdruk Kätlin Tammiste (ROPK). Veel enne viimast sõitu oli Kätlin neljas. See tähendas, et strateegiliselt oli võimalus võita palju rohkem, kui kaotada. Kätlin võitles välja hea stardipositsiooni ja sai rasketes ülivaikses tuuleolus oma sõitu sõita, kindlalt konkurente kontrollides lõpetas ta sõidu teisena. Teine koht aga tegi Kätlini veel õnnelikumaks kui sõiduvõitja, sest kokkuvõttes tuli Kätlin 2010. aasta Euroopa meistriks ja seda ilma ühegi sõiduvõiduta, edestades teist kohta ainult ühe- ja kolmandat kohta kahepunktilise eduga.

Ettevalmistus tiitlivõistlusteks algas talvise purjtamislaagriga Sloveenia merelinnas Izolas (18.-27.03), kus sportlased said mitmekülgsetes tingimustes harjutada purjetamismanöövreid, tegeleda tehnilise ja taktikalise ettevalmistusega ning materjaalosa ja purjestuse seadistusega. Seejärel oli kontrollvõistlus Austrias tiitlivõistluste toimumispaigas veeolude hindamiseks ja vormi kontrolliks.

Noorsportlaste osalemist treeninglaagris ja võistlustel toetasid Eesti Jahtklubide Liit, Viimsi vald ja E-Autoline. Võistluste ja treeningute kohta saab lisainfot Rein Ottosoni Purjespordikooli kodulehelt (ww.ropk.ee) ja ka Facebooki keskkonnast leiab meid üles.