Spinningusaal on sisustatud Tomahawk S-seeria ratastega, mis on varustatud elektroonilise displeiga ja millel on ainulaadne võidusõiduasendiga lenks jpm lisavõimalusi. Hämaras saalis istuvad jalgratastel mehed ja naised, nende ees suurel ekraanil kulgeb tee just nii, nagu liugleks see jalgratturi ees. Mulje on väga tõetruu ja võimas, ees on mägised tõusud, silmapiiril kauged lumised mäetipud.

Ühe trenni jooksul võid sõita Ameerika rahvusparkides ja mägistel teedel, Šveitsi piltposkaardilike vaadetega mägiradadel ja vahelduseks ka tasandikel.

Treener Novikov, 18kordne Eesti meister trekisõidus, istub ekraani kõrval samuti jalgratta sadulas ja juhendab rattureid aeg-ajalt hüüetega ergutades ja pöörete arvu hõigates.

Soojendusega alustanud ratturid tõusevad pedaalidele, kui tõus väga raskeks muutub. "Tempo 70!" hüüab Novikov. Muusika tugevneb, tempo tõuseb, mõnel juba nägu tilgub higist.

Peagi tempo langeb, soojendus saab läbi. Aeglase tempo juures tehakse ratta sadulas neli korda 20 kätekõverdust, ja jälle hakkab tempo tõusma. Vaata ja imesta, kuidas kõik jaksavad sellise vungiga sõita!

Kui tempo langeb ja saabub rahulikum taastumisaeg, puhkavad silmad ekraanil Veneetsia gondlite liuglemist vaadates.

Nii lihtne see trenn kõrvalt vaadates ongi. Trenn koosneb soojendusest, põhitreeningust ja lõpuvenitustest. Myride+ on jõu- ja kiirusetreening, kus koormust saavad süda ja jalad.

Treening kestab 50 minutit, sellest kulub soojendusele 10 minutit. Treeneri sõnul on soojendus trenni kõige tähtsam osa. 10 minutit enne lõppu hakatakse venitama sõrmi ja randmeid, rattalt maha tulemata.

Kui ma poleks märganud higi voolamist, näokuivatamist ja janukustutamist rattasõidu ajal, siis arvaks, et igaüks võib pedaale sõtkudes neid kauneid maastikke nautida. Ainult et tempo - see oli hooti päris kiire!

"Kui inimene pole pärast kooli mingit sporti teinud, siis peaks enne sellise trenniga alustamist tegema läbi tervisekontrolli," soovitab Daniel Novikov. Eriti rõhutab ta sellise kontrolli vajalikkust suitsetajatele.

Kui aga tervis korras, soovitab ta Myride+ siserattatreeningut 2-3 korda nädalas. "Peaasi, et tekiks kindel režiim," ütleb Novikov, kes tänavu suvel Pirital saavutas trekisõidu EMil kuldmedali.

"Ütlen alati: tehke oma tempos," selgitab Novikov. "Oma organismi tuleb kuulata."

Viimsi SPA spordiklubis tänavu alustatud siserattatreening nimega Myride+ on loodud USAs kaks aastat tagasi. Eelmise aasta augustis oli Eestis selle esimene koolitus.

Eesmärk on ikka treeningule keskenduda, kaunid vaated, nagu ma nüüd aru saan, on selle treeningu boonus lisaks heale enesetundele ja tervisele.

Selline trenn on Novikovi sõnul sportlaste jaoks väga õige asi. Siserattatrenn on talveperioodil ala, mis sobib hästi nii jalgrattasportlastele kui ka harrastajatele.
__________________________________________________

Mis on mis

Myride+ koosneb 3 moodulist: Live Coaching - treener kombineerib soovitud maastiku ja muusika ise ning vastavalt sellele toimub ka treeningu ülesehitus; MySportif Virtual Coaching - rattasõit taustmuusikaga maailma looduskaunitest paikadest koos virtuaalse treeneri näpunäidetega; Myride Virtual Coaching - siserattatreening virtuaalse treeneri juhendamisel.

Lisainfo: www.spatallinn.ee, www.facebook.com/ViimsiSpa-Spordiklubi