Viimsi Suveteater märkas juba möödund suvel, et Viimsi on väga noor vald, et siin on palju lapsi ja peresid. Seetõttu otsustasime ka tänavu suveaega sisustada lastepärase materjaliga. Tükiks on "Limpa ja mereröövlid", selle autor on Andrus Kivirähk, dramatiseerija ja lavastaja Andres Dvinjaninov, laulusõnad kirjutas Urmas Lennuk, helilooja on Tauno Aints. Lavastust hakkame mängima Viimsi Rannarahva Muuseumi õuel, seal, kus on laev Püüton, augusti mõnusatel suveõhtutel ja päevadel 22.-28. augustini, kokku seitsmel korral.

Paluks üks lihtne selgitus - miks just selline valik?

Kivirähki tekst on lihtsalt niivõrd vaimukas.

Keda näitlejatest võib laval näha?

Laval on kindlasti Andres Dvinjaninov, kes mängib isa ja padjameest, Eesti Nuku- ja Noorsooteatri näitlejad Taavi Tõnisson, Andres Roosileht, Lee Trei, Ingrid Isotamm ja Tiina Tõnis, aga ka Laura Peterson... See pole veel täielik nimekiri.

Viimsilased reisivad suvel ka ringi. Mida Emajõe Suveteater Tartus pakub?

Emajõe Suveteatris on viiel õhtul kavas mullusuvine "Põrgupõhja uus Vanapagan". Aga tuleb ka uus näitemäng nimega "Dracula", mille kirjutas Mart Kivastik, ning väike lastelavastus "Toomkiriku müürivaim Volk ja keelatud vili". Kõiki neid kolme mängime Toomkiriku varemetes.