Avamisel asetasid vallavanem Haldo Oravas ja Arco Investeeringud ASi juhatuse liige Veiko Taevere vundamendi sisse metalltoru, millesse pandi hoone eskiisvaade, Postimehe ja Viimsi Teataja number ja endise Piilupesa Lasteaia lapse Mari Mugu pastell "Linnud oksal". Abivallavanem Jan Trei lisas omalt poolt 50-eurose rahatähe.

"Igal Viimsi lapsel on õigus olla kogukonnas, so õigus lapsehoiu kohale," märkis vallavanem Oravas. Viimsis on riigi kõrgeim sündivus, mis toob vallavalitsusele kaasa ka kohustusi. Näiteks lasteaiakohta ootab ligi 500 last. "Õnneks saab vald järgmise kahe aasta jooksul juurde koguni kaks uut lasteaeda," sõnas vallavanem.

Kuna seadusepiirangud ei võimalda praegu võtta uusi laene lasteaedade rajamiseks, siis otsustas vald korraldada lasteaiakohtade puuduse vähendamiseks avaliku hanke. "Võitjaks oli arendaja, kes pakkus kõige madalamat üürihinda," lausus abivallavanem Jan Trei.

"See, et sotsiaalobjekte ehitavad ja omandavad eraõiguslikud äriühingud, pole ebatavaline," nentis Arco Investeeringud ASi juhatuse liige Veiko Taevere. Tema sõnul võimaldab selline koostöö parandada elujärge kohe ning sedalaadi koostöö vastu tuntakse huvi mitmes omavalitsuses.

Hoone projekteeris arhitekt Veiko Tein firmast Arhitektuurinurk OÜ. Teinile oli see esimene lasteaiaprojekt. Ta rääkis, et lähtus energiatõhususe aspektist. "Energiasääst algab juba ruumiprogrammist," sõnas Tein, kes projekteeris rühmaruumid suunaga idast läände, et neisse pääseks maksimaalselt päikeseenergiat. Puitkarkasshoones saab olema gaasiküte. Maja on projekteeritud ilma koridorita, lisaks peasissepääsule on kahe rühma peale oma sissepääs. Hoone on hulknurkne. "Maja kuju on lihtne," selgitas arhitekt. "Visuaalselt kõik kordub, sa ei näe kusagilt teist majanurka."

Lille tee lasteaia ehitaja on AS YIT Ehitus, arendajaks Lille tee LA OÜ, mis on Arco Arenduse tütarettevõte. Vald hakkab lasteaeda üürima Lille tee LA OÜlt. Üürileping on sõlmitud 7,5 aastaks.

Hoone peab valmima järgmiseks kevadeks ning on mõeldud eelkõige Hundi teele ajutiselt kolinud lasteaia lastele. Viimsi Lasteaiad juhataja Margery Lilienthal ütles, et lapsed kolivad uude majja järgmise aasta augustis. 20 aastaga on valda ehitatud kolm uut koolimaja ja kuus lasetaiahoonet.