„Viimsi vald tähistab aastal 2011 ka ajalooliselt soliidse juubelinumbriga tähtpäeva - sel aastal täitub 770 aastat Viimsi esmamainimisest," rääkis Haldo Oravas. "Taani hindamisraamatus on aastal 1241. aastal esmakordselt mainitud Viimsit Vianra küla nime all."

"Marsruudi koostamisel lähtusime soovist tutvustada osalejatele võimalikult palju Viimsi poolsaare mitmekülgset ajalugu, vaatamisväärsusi ning looduslikult kauneid kohti," märkis Viimsi abivallavanem Jan Trei.  "Viimsi rattaretke algus- ja lõpp-punkt on Viimsi mõisa park. Kõigepealt suundume mööda turvatud marsruuti Viimsi Vabaõhumuuseumi, sealt edasi Rohuneeme tippu, peatume Kelvingi, Leppneeme ning Tammneeme külades ja sadamates. Edasi suundub retk Randvere keskuse ja kiriku ning Viimsi tuletorn juurde."

Jan Trei sõnade kohaselt on retke täispikkus 30 kilomeetrit, kuid selle läbimise muudavad lihtsamaks ja vaheldusrikkamaks iga 4 kuni 5 kilomeetri järel tehtavad puhkepausid, kus giid annab ülevaate antud koha huviväärsustest ning ratturid saavad puhata ning end söögi-joogiga kosutada. "Soovijatel on võimalus valida ka lühem marsruut (25 km), liituda grupiga mistahes peatuspunktis või retk endale sobivas kohas lõpetada," lisas Jan Trei.

Viimsi rattaretke algus- ja lõpp-punkt on Viimsi mõisa park (restoran Coccodrillo juures, Pargi tee 12). Kogunemine toimub pargis 4. juunil kell 9.30 - 10.00. Registreerunuid oli nädala alguseks juba üle 200. Viimsi rattaretk on tasuta üritus ning toimub iga ilmaga.

Vihma korral sõidetakse mööda lühendatud marsruuti, peatusi on vähem ning giidi kuulatakse siseruumides.

Viimsi rattaretke korraldamise partneriteks on Portsmouthi ülikool Suurbritannias ja Krakowi ülikool Poolas, samuti SA Säästva Eesti Instituut (SEI). Projekt rahastatakse Euroopa Liidu programmist POWER, mis on suunatud "Madala süsinikusisaldusega majanduse" juhtimisele.  Rahastus tuleb läbi Interreg IVC „Transport Carbon IntenCities" (TraCIt) prioriteedi  " Säästev transport ".

Kaarti saab vaadata siit.