Esimesel päeval tehti algust ajalehtedest käevõru meisterdamisega. Kuna selle   käigus tuli oodata liimi kuivamist, siis mindi kohe teise töö kallale, milleks oli nööpidest kaelakee valmistamine.

Teisel päeval sai käevõru taas uued kihid ja uue tööna valmistati plastpudelist lilleõisi. Kolmandal päeval sai käevõru lakikihi, uue tööna valmisid Halloweeni kõrvitsad. Kõrvitsate meisterdamisel oli vaja osata pisut õmblemiskunsti. Halloweeni tähistamine ei ole meie rahval küll vana komme, aga lastele see tähtpäev meeldib. Siiski ei unustatud koolituse käigus õppimast ka mardilaulu mardipäeva puhuks. Kui kõigest muust aega üle jäi, sai boonusena meisterdada kahepoolse teibiga kinkekaarte. Lastega toimetas Viiratsi rahvamaja kunstiline juht Lee Lipp.

Oktoobrikuu viimasel päeval oli kõigil soovijatel võimalus osa saada  gongimeditatsioonist. Oma osavust demonstreeris Valdo Lauri. Tema sõnade kohaselt aitavad gongi tervendavad helid kehal ja vaimul paremini lõdvestuda. Madalate võngetega gongihelid vabastavad alateadvusesse kogunenud hirme, pingeid ja kinnisideid, aidates nii vabaneda stressist ja luues harmooniat ning usku enesesse. Järgmine seanss toimub Viiratsi rahvamajas 21. novembri õhtul. Täpsem info on valla kodulehel.