Kuidas saab aga alguse üks heategevuskontsert?

Kui esimene lumepall hakkas veerema kaaslinlase soovist abiva­jajat aidata, siis tänaseks on välja kujunenud aktiivne ja organiseeri­tud korraldusmeeskond, kes on ka moodustanud asjaajamisi soodus­tava MTÜ. Just MTÜ (mis kuulub ka tulumaksuvabastusega MTÜde nimistusse) loomine lisab tege­misele omapoolse usaldusväärsuse ja teeb sponsoritele lihtsamaks pangaülekandega arveldamise.

Väikelinna puhul võiks ju arvata, et kõik tunnevad kedagi, keda võiks aidata. Nii see enamjaolt ongi. Aga kes ütleb, kellele on abi kõige rohkem vaja? Objektiivsuse säilitamiseks vaetakse kaalukaussi kaua ja mõeldakse eelkõige abivajaja enda tervisliku seisundi, vajaduste ja võimaluste peale, jättes kõrvale kõik eelarvamused.

Esinejate valikul arvestatakse nii korraldajate isiklike tutvuste kui ka esinejate vastutulelikkusega. Nii on käinud armsa ja sooja õhustiku loo­miseks kontsertidel laulmas Bonzo, Freddy Tomingas, Hedvig Hanson koos Andre Maakeriga, Margus Põldsepp, Anu Taul, Marek Sadam ja Tõnu Laikre, Kait Tamra ning otse loomulikult Tõrva enda koha­likud lauljad, kes on üles astunud igal kontserdil. Esinemas on käidud ka Valgast ja isegi Haapsalust.

Korraldajad on võtnud seisukoha, et esinemistasusid makstakse igal kontserdil ainult peaesinejale, mis tegelikult ei küündi suuremaks kui kompenseerimaks sõidukulusid ja väikest sümboolset tänu. Kuna kõik väljamakstavad summad lähe­vad maha konkreetselt lõppsum­mast, siis ollakse kokkuhoidlikud ja leitakse teisi võimalusi esinejate ja abistajate tänamiseks. Kohali­kud ettevõtted on aidanud meenete ja tänukimpudega esinejatele, küünaldega õhustiku loomiseks, kommidega kontserdikülastajatele, toitlustajad suupistetega esinejatele ning Tõrva Kirik-Kammersaali hea peremees Ilmar õdusa kontserdi­paigaga. Kontserdi juhtimisel on abistanud Tõrva oma noored, kes on ise välja mõelnud ka tekstid esine­jate vaheldumise ajaks. Ka plakati ja piletite kujundamisel saab tänu avaldada oma linna noorele Pille Laiakasele.

Kõige pingelisem aeg organi­seerijate jaoks on kontserdieelsed kaks nädalat. Käiakse läbi või helistatakse kohalikele ettevõt­jatele, küsimaks toetust kontserdi korraldamiseks ja kampaania õnnestumiseks. Kogu tegevuse ühine eesmärk on võimalikult suur rahasumma koguda. Aastad on näidanud, et rohkem on olnud ürituse toetajaid kui äraütlemisi. Aitajaid on Tõrvast, linna ümbrusest ja kaugemaltki.

Nii on tänaseks läbi kontsertide reaalselt abi saanud 5 inimest. Henri õpib Tallinna Tehnikaülikoolis, Raido omandab kutseharidust Tallinna Tööstushariduskeskuses, Jan käib lasteaias ja harjutab usinalt kõndimist. Christella sai käia Odessas delfiiniteraapias, mille tulemusena tema tervisenäitajad on paremaks läinud ja Viktoria jätkab tublilt võimlemisseanssidel käimist. Oluline on nende perede jaoks olnud tunne, et kõik ei ole lootusetu, nad ei ole üksi.

See pole aga kõik. Usume, et meie tegevus on tunduvalt laiem. Meie oma pered teavad, mis on heategevus ja meie lapsed oska­vad hinnata andmise rõõmu. Hea tunde on ka saanud kõik heatege­vusele kaasaaitajad. Nii korralda­jad, esinejad, sponsorid, kontsertide külastajad ja kõik, kes on seotud heategevusega. Rõõm ligimese aitamisest-ka see on puhas kasum.

Meie suurim tänu ja lugupi­damine abistajatele! Kui meie üksteist ei aita, siis kes seda teeb?