2. Pese ratas puhtaks! Kuigi survepesuriga pesemine on mugav ja kiire, siis seda me ei soovita, kuna see võib rooste tekkimise tõttu pesijale hoopis lisaprobleeme tekitada. Ennekõike on ohustatud laagrid ja amordid. Kõigepealt tuleks ratas voolikust tuleva kerge surveveega puhtaks lasta ja seejärel harjaga suurema pori eemaldada. Peale seda soovitame ratta švammi ning sooja vee ja nõudepesuvahendi (Fairy) lahusega puhtaks pesta, lasta mõned minutid seista ning seejärel voolava veega ratas loputada. Järgmisena võiks harja või pintsli abil eemaldada keskjooksu juurest, hammasratastelt, ketilt ning teistelt pisidetailidelt kinni jäänud mustuse. Lõppviimistluseks loputa ratas veega ja kuivata põhjalikult.

3. Kanna jalgratas TASUTA rattaregistrisse! Kas sa teadsid, et 54 protsenti jalgratastest varastatakse keldrist, garaažist, kõrvalhoonest või trepikojast ning 37 protsenti rattavargustest pannakse toime avalikus kohas? Ning ka seda kurba fakti, et Euroopas varastatakse üle 3,5 miljoni ratta aastas ehk kuus jalgratast minutis? Sellisele kurvale statistikale lõpu tegemiseks on loodud TASUTA üleeuroopaline rattaregister. Kanna ka Sina oma ratas Bike-ID registrisse ning vähendame üheskoos varguste arvu läbi ennetuse. Velo registrisse kandmine tõstab märgatavalt võimalust varastatud ratas tagasi saada, sest Bike-ID teeb tihedat koostööd politseiga.

4. Õlita trossid ja kett! Selleks, et vältida roostet ketil või trosside halba seisukorda kevadel, soovitame need eelnevalt õlitada.

5. Tühjenda pudelid! Eemalda kõik vee ning spordijoogi pudelid rattalt ja rattakottidest. Tühjenda need kõikidest jääkidest, mis sinna sõitude järgselt jäänud, ning pese korralikult puhtaks. Seejärel veendu, et pudelid saavad hingata, sest muidu ei kuiva need põhjalikult ära. Kõikide soovituste ja õpetuste kohta saate rohkem lugeda veebiaadressil rattahooldus. weebly.com ning oma ratta saad tasuta registreerida aadressil www.bike-id.eu.