Neeme Laanepõllu looming on väga mitmekesine. Ta kirjutas ja tõlkis hulgaliselt laulutekste. Tuntumad neist on Prantsuse lastelaul „Põdra maja", eesti rahvaviis „Tantsulaul", A.Kiilaspea „Tooma laulukoor", naiskoori laul „Toa teeks ma endal tamme alla". Helilooming hõlmab erinevaid žanre: koori- ja soololaule, ansamblimuusikat, suurvorme. Rahvapilliorkestritele „Tahkuranna linakolkimise tants", „Kaks saarlast ja hiidlane", „Jaanikene mäel", „Kadrina killavoor", süit „Viise vainult, laule laanest", tsükkel „Neli laulu külaskäigust Soome". Kirikumuusika Liit annab välja Neeme Laanepõllu 100. sünniaastapäevaks tema vaimuliku kantaadi "Jääv armastus" noodi. Selle esitlus toimub Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus 21. aprillil kell 11 peetaval missal. Kantaadi esitavad toomkoguduse koor Laudate Dominum Veljo Reieri juhatusel, sopran Hele-Mall Leego ja Neeme Laanepõllu tütar, organist Kadri Ploompuu.

Harju KEKi rahvamuusikaorkestriga olid Neeme Laanepõllul väga soojad suhted. Orkestri arhiivis on alles Neeme Laanepõllu kirjad orkestri juhile Milvi Korsenile 1983. aasta kevadest. Laanepõld kommenteerib nendes „Käoküla polka" ja „Jaanike mäel" orkestriseadeid ja annab juhiseid nende mängimise kohta. 1985. aastal valmis „Keila süit", mis on kirjutatud just Harju KEKi rahvamuusikaorkestrit silmas pidades. Oma kirjas 20. jaanuaril 1986. aastal kirjutab Neeme Laanepõld „Keila süidi" kohta: „Arvan, et korraga ei maksa mängijaid pahandada kogu süidi õppimisega. Võiks esialgu võtta õppimisele nr.1 ja 5 (Raam!) ... Kõige viimase palana soovitan õppida "Mihklipäeva laata" - kuna selle õppimisel ei pahandu üksi mängijad, vaid Teie ise ka!"


Neeme Laanepõll u 100. sünniaastapäeva tähistav kontsert toimub 21. aprillil 14.00 Keila Muusikakooli saalis.

Tema loomingut esitavad Harju KEKi rahvamuusikaorkester ja Keila Kultuurikeskuse naisansambel. Laanepõllu loomingule seatud tantse esitavad Lahepere Lained nais- ja segarühm, Reeda rühm ja segarühm Keikal. Kontsert saab teoks tänu ERRS-i rahvatantsu- ja rahvamuusikakollektiivi arendusstipendiumile. Kontsert on publikule tasuta.