Mida ühist on "Viimse reliikvia" filmil või Vennaskonna Pille-Riinil Vilde-kirjandusauhinnaga? Küsimusi koos etteantud valikutega jagus 9. aprillil Vinni-Pajusti Gümnaasiumisse Vilde aasta mälumängule tulnud noortele ja vanematele kirjandushuvilistele.

Kui vanemad osalejad jäid veidi kimpu kaasajaga, siis noorematel oli tegemist vanemat aega käsitlevatele küsimustele vastamisega, ehkki tamasseri raudade omaniku suutsid kõik õigesti ära arvata. See just põnev oligi, et parasjagu pingutada tuli kõigil.

Mängu juhtis Samuel Golomb, kelle humoorikas kommentaar lisas saadud teadmistele vürtsi juurde. Mängu tegi põnevaks see, et peale teadmiste läks vaja ka mänguõnne täringuvoorus. Viimases voorus tuli võistkondadel visata täringut ja see lõi teadmiste põhjal saadud tulemuse pingerivi segamini. Küll mitte esikohavõistkonnal Viru-Jaagupi Elutarkadel, kes ka enne oma kuuepunktilist täringuviset liidrikohal olid. Teiseks jäi Päevaraamat ja kolmandaks VPG 9.b klassi võistkond. Noorimad osalejad olid Tudust ja Vinni-Pajusti Gümnaasiumi seitsmendikud, kes pakkusid tulist konkurentsi endast tublisti vanematele mängijatele. Mängulisust jagus lõpuminutiteni. Selle eest hoolitses kopsakas auhinnalaud, mis ei jätnud ühtegi võistkonda ilma auhinnata, loos leidis uued omanikud Vinni Spordikompleksi tasuta ujula- ja jõusaalipääsmetele ning Triinu-Spin spordiklubi treeningupääsmetele.

Vilde-aasta mälumängu jääb meenutama ainulaadne Viru-Jaagupi Seltsi koostatud mälumänguraamat.

Päeva teises pooles avas Samuel Golomb kooli muuseumis kirjanike-teemalise filateelianäituse. Ta selgitas õpilastele, kuidas üks või teine kirjanik postmargile jõuab ning tõi huvitavaid näiteid, kuidas margid tema kogusse jõudnud ja mis margist erilise eksponaadi teeb.

Üritust toetas lisaks eelmainitutele ka Eesti Kultuurkapitali Lääne-Virumaa ekspertgrupp ja Vinni Vallavalitsus, päeva aitas Viru-Jaagupi Seltsil läbi viia Vinni- Pajusti Gümnaasium. Suur tänu kõigile!