Kõik omanäolised ja eesti muusikas silmapaistvad muusikud esitavad omaloomingulise pala, mis on selleks kontserdiks arranžeeritud või on koguni uudislooming. Muusikuid portreteerib Guido Kangur.

Viljandi kitarrifestivali kunstilise juhi Ain Agana sõnul soovis ta eelkõige kitarrimängijatele pakkuda orkestrimängu kogemust - võimalust, mida paljudel ei pruugigi oma elu jooksul tulla. „Tallinna Kammerorkester on väga professionaalne ning paindlik koosseis. Neil on olnud võimalus mängida palju erinevat muusikat ja lisaks on mul nendega isiklik ja suurepärane koostöökogemus," kinnitab Agan. "Samas soovisin näidata, kui palju on meil eripalgelisi ja loominguliselt huvitavaid kitarrimängijaid."

Kontserdile annavad oma panuse seadete näol ka Tauno Aints, Paul Daniel, Jaak Jürisson, Robert Jürjendal, Tõnu Kõrvits, Andre Maaker, Oleg Pissarenko, Raul Sööt ja Erkki-Sven Tüür.

13.-18. septembrini toimub Viljandis neljas improvisatsioonilise kitarri festival. Lisaks galakontserdile „Eesti Kitarrilegendid", esinevad festivalil veel Stian Westerhus (Norra), John Stowell (USA), Risto Toppola (Soome), Paolo Angeli (Itaalia), ansambel Drum Prana koos Weekend Guitar Trioga ning soolokavaga astub üles Nevil Blumberg. Viljandi kitarrifestivalil leiab aset Kitarrimeistrite päev, toimuvad kitarri õpitoad ja jamsessioonid ning antakse välja ka iga-aastane Tiit Pauluse nimeline noore kitarrimängija
preemia.

Viljandi kitarrifestivali esitleb Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011, peamised koostööpartnerid on Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia, Tallinna Filharmoonia, Eesti Kultuurkapital ja Viljandi Linnavalitsus.

Kitarrifestivali kontserdid leiavad aset Viljandi Pärimusmuusika Aidas, Viljandi Muusikakooli orkestrimajas, Viljandi Jaani kirikus, Viljandi Nukuteatris, Narva Geneva Keskuses ning Tallinnas Hobuveskis ja Vene Kultuurikeskuses.

Tere tulemast Viljandi kitarrifestivalile!