Reedel, 20. septembril algusega kell 19 on kõik oodatud Sakala Keskusesse sünnipäevapeole. Külalisi tantsitavad ja meeleolu hoiab üleval puhkpilliorkester Popsid ja Kolme linna bänd. Õhtut juhib Rohke Debelakk.

Tartu Ülikooli Akadeemiline Puhkpilliorkester Popsid alustas tegevust 1974. aastal. Orkestri juht ja hing on dirigent Enno Tubli ning 50-liikmelisse koosseisu kuuluvad inimesed väga erinevatelt elualadelt. Popside muusika on rõõmus ja kaasakiskuv. Nende repertuaar koosneb valdavalt lõbusast popmuusikast, filmimuusikast ja kerge muusika valdkonda kuuluvatest lugudest.

Kolme linna bändi koosseisu kuuluvad Guido Sooläte (vokaal, kitarr), Eeri Bakhoff (multiinstrumentalist ,vokaal) ja Andres Vago (vokaal, kitarr). Bändi repertuaari enamik koosneb pop-muusika hittidest läbi aegade, kuid esitatakse ka oma loomingut.

,,Nagu ühele korralikule sünnipäevapeole kohane ootavad külalisi värvikas meelelahutusprogramm sünnipäevatervituste, Viljandi-teemalise mängu ja etteastetega. Peolt ei puudu ka tort ja tervitusjook,'' lisas Sakala Keskuse juhataja ja ürituse peakorraldaja Jaanus Kukk.

Laupäeval, 21. septembril on kõik oodatud kogupere pidupäevale Viljandi Raekoja parki. Sünnipäevale hilinemise pärast ei pea muretsema, sest juba varahommikul alustab linnatänavatel ringi sõitmist sünnipäevarong, millelt kõlab ka muusikaline tervitus linlastele.

Kell 10 alustab pargis ja Laidoneri platsis oma tegevust ka sügislaat ja vanakraamiturg. Kell 11 saab aga alguse programm raekoja pargi laval, kus astuvad üles meeskoor Sakala, Ugala Teater, naisrühm Viljandi, Viljandi Muusikakooli orkester, Viljandi Huvikool, Jakobsoni Kooli balletistuudio, Viljandi Gümnaasium ning Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuri akadeemia muusikatudengid. Päeva juhivad Ugala Teatri näitlejad Tanel Ingi ja Janek Vadi, kes kehastuvad humoorikateks linna põliselanikeks.

„Kutsun eelkõige kõiki linlasi sünnipäevapidustustest osa saama ja üheskoos toredat pidu korraldama. Kui meil endil on tore küll siis pidu ka külalistele rõõmu pakub," kutsub Kukk viljandlasi peost osa saama.

Sünnipäevapeo kõrval

Enne Sakala Keskuses  algavat sünnipäevapidu, toimub kell 18 Viljandi Jaani Kirikus kontsert-mõtisklus, mida helidega kaunistab Viljandi Noorte Sümfooniaorkestri koor ja Viljandi Muusikakooli õpetajate ansambel

Viljandi sünnipäeva päeval toimub linnas muudki põnevat. Spordihuvilised on alates kell 11.00 oodatud Viljandi järve äärde linna staadionile ja kunstmuruväljakule kaasa elama jalgpalli ning kergejõustiku võistlustele.

Muusikasõpru kostitavad kontsertidega Viljandi Kitarrifestival ja kell 14.00 kohvik Fellin siseõues Marten Kuninga esinemisega alustav Viljandi Music Walk.

Linna sünnipäevale paneb punkti kontsert Viljandi vanas lennukitehases, kus astuvad lavale  Kurjam, Wrupkurei, Galvanic Elephants ja Popidiot DJ-d  (Hendrik Luuk / Matti Peura / Rein Fuks).