Kandidaate said üles seada kõik, eraisikust asutuseni. Igast kategooriast valisid TÕN-i aktiivi liikmed välja kategooriate parimad, kes kandideerisid edasi vabariigi parima tiitlile.

Viljandimaa õppijaks 2012 valiti Maarika Planken. Viljandimaa aasta koolitajaks Marika Oeselg ning Viljandimaa aasta koolitussõbralikuks organisatsiooniks Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia täiendõppetalitus.

„Soovin, et nende inimeste hulk suureneks, kes uusi teadmisi ja oskusi omandades teevad iseendale ning läbi selle ka teistele kingituse. Sisulised õpitulemused avalduvad viimaks meie kõikide eludes ja riigi tugevuses," innustas maavanem. 

 Täiskasvanud õppija nädalat (TÕN) korraldatakse Eestis alates 1998. aastast Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsiooni Andras eestvedamisel igal sügisel eesmärgiga propageerida elukestvat õppimist ja tutvustada hariduse omandamise võimalusi. Tänavu 12.-19. oktoobrini kestva XV täiskasvanud õppija nädala (TÕN) motoks on „Õige aeg on õppida".

Täiskasvanu õppija nädalat koordineerib igas maakonnas koordinaator, kellel on oma tugigrupp. Viljandimaal on TÕN-i kuraatoriks Viljandi Täiskasvanute Gümnaasiumii direktor Mall Kõiv ja tugigruppi kuulub ka Viljandi maavalitsuse esindaja Imbi Suurpere.