Lisaks tunnustakse SEB Panga poolt välja antava autasuga „Parima startija 2013"  loomemajanduse valdkonna väikeettevõtet.

Auhinna saajad:

Viljandimaa maaelu edendaja 2013  - OÜ Flint Kaubandus

Viljandimaa edukas alustanud ettevõtja 2013 - OÜ Veebiaken

Viljandimaa parim väikeettevõte 2013 - Bestra Engineering AS

Viljandimaa parim  suurettevõte 2013  - OÜ Delux

Viljandimaa loomevaldkonna parim startija  - Ulas OÜ

Viljandimaa ettevõtjate tunnustamise eesmärgiks on meie maakonna ettevõtjate tegevuse väärtustamine. Auhinna väljaandmise on ellu kutsunud Viljandi Maavalitsus ja Viljandimaa Omavalitsuste Liit. Väljaandmist korraldab SA Viljandimaa Arenduskeskus, mille juhataja Kaarel Lehtsalu sõnul toimub sellisel kujul tunnustamine taas nelja aasta järel. „ Mu on väga hea meel, et kõik osapooled on idee vastu võtnud ja toetavad maakonna ettevõtetele auhindade väljaandmist. Arenduskeskuse poolt vaadates ma loodan, et tunnustamine motiveerib osalevaid ettevõtteid  ning et nende eeskujul lisandub edaspidi ettevõtteid veelgi, kes on valmis oma kandidatuuri üle seadma ja osalema. Annab ju osalemine tuntust, kajastust ning võimaldab eneseteadvustamist maakonna ettevõtjana. Usun, et sellise tunnustuseni jõudmine on eelkõige tähtis ettevõtjale endale ja tema koostööpartneritele, kelle silmis auhinnasaaja või nominent on kindlasti usaldusväärsem tehingupartner,"  lisas Lehtsalu.

Kategoorias „Viljandimaa maaelu edendaja 2013" auhinnasaajate nominendid olid  OÜ Ramsi VK ning Bestra Engineering AS. „Viljandimaa parim väikeettevõte 2013" nominendid Cleveron OÜ ja OÜ Hanval Metall ning „Viljandimaa parim suurettevõte 2013" nominendid OÜ Bed Factory Sweden ja AS Viljandi Aken ja Uks.

Auhinnad annavad üle Viljandi maavanem Lembit Kruuse ja Viljandimaa Omavalitsuste Liidu esimees Ene Saar. Auhinnad on valmistanud Olustvere klaasikojas Eili Soon ja Viljandimaa Loomeinkubaatorite  metalli metallitöö keskuses Kristjan Sisa, Oliver Laasi ja Heikki Saabas. Auhinna disainis EKA klaasikunsti II kursuse tudeng Kristjan Treiberg. Üleandmise tseremoonial loob meeleolu ansambel „Midrid".