Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist Katrin Reimo ütles lisaks, et oluline on Viljandimaal pakutavat tutvustada eri sihtgruppidele. „Kui eelmisel nädalavahetusel Riias peetud turismimessil oli Viljandimaa esindatud sihtasutuse Lõuna-Eesti Turism koosseisus ja eesmärgiks oli kutsuda lätlasi Viljandimaad külastama, siis Tallinnas on sel korral fookus siseturismil. Ka siseturist on erinevate huvidega - keda paelub loodusturism, keda puhkevõimalused või hoopis vaatamisväärsused ning see loetelu võiks jätkuda, " selgitas ta.

Katrin Reimo sõnul on siseturism Viljandimaale eelnenud aastal kasvanud märgatavalt ning oma panus on selles kindlasti Tourestil osalemisel. Ühtlasi kutsus ta kõiki maakonna elanikke kasutama võimalust ka ise messist osa saada ning Viljandi maakonna ja naabritegi messibokse külastada.

Viljandimaa esindajate teatel pakub siinne turismipiirkond messikülastajatele suurel hulgal kaasalöömise lusti. Seekord pannakse rõhku ehedate elamuste ja õpetlike tegevuste pakkumisele juba messihallis, et anda meie külalistele teada, et kõike seda võib täiel rinnal Viljandimaal nautida.

Olustvere mõisa meistrite abiga on võimalik osa saada savinõu meisterdamisest ja Silver Sepa juhendamisel fantaasiapillide õpitoast. Energia talu pakub messihallis erinevaid taimeteesid ning Viiratsi lihatööstus toob maitsmiseks oma tooteid. Pärimusmuusika Aida ja Annika Mändmaa eestvedamisel toimuvad laulu- ja mänguring ning õpetatakse mängima kannelt. Bonifatiuse Gildi meistrid viivad läbi lillede meisterdamise õpitoa, Mulgimaa Arenduskoda pakub mulgi putru jpm.

Lisaks toimub kolme messipäeva jooksul juba aastaid Viljandimaale tuntust toonud õnneloos, kus iga loos võidab. Auhindade hulgas on palju toredaid reisipakkumisi, festivali- ja kontserdipääsmeid, maitse- ja meeleelamusi. Üheks atraktiivsemaks auhinnaks on taas suitsupõrsas Viiratsi lihatööstuselt.

Laupäeval, 18. veebruaril kell 15 loositakse aga Viljandimaa boksis välja kampaaniamängu „Kohtume Viljandimaal" auhinnad. Selle interaktiivse reisimängu leiab Viljandi linna veebilehel www.viljandi.ee.

Reedest pühapäevani, 17.-19. veebruarini Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses peetavast 21. rahvusvahelisest turismimessist Tourest 2012 võtab kokku osa üle 450 firma ja organisatsiooni 26 eri riigist. Messil saab lisaks reisisihtkohtadega tutvumisele osa võtta erinevatest oksjonitest, mängudest, loosimistest ja meelelahutusprogrammist.

Tourest on Baltikumi vanim ja suurim reisimess. Alates 1991. aastast toimuvat messi korraldab Eesti Turismifirmade Liit, alates 2003. aastast tehakse seda koostöös EASi Turismiarenduskeskusega.