MTÜ Kuhjavere Küla Selts eestvedaja Urve Muki sõnul tõigi seltsile järjekordse tunnustuse külateatripäevade korraldamine kui külakultuurivaldkonna omalaadne ettevõtmine.

"Iga tunnustus on tänu tehtu eest, mis teeb südame soojaks ning näitab, et meid on märgatud ning tegemisi tunnustatud," lausus teatrifestivali projektijuht.

"Kogu pikk päev Paides oli emotsionaalselt väga meeldiv. Kohtasime igal päeval tuttavaid ja kodukandi "kallistusi" jagati kümnete kaupa. Ikka tuli pauside ajal jutuks ka Kuhjavere teatrifestival. Paljudega oli, mida meenutada. Mitmedki rääkisid, et pole veel jõudnud teatrifestivalil osaleda, kuid kavatsevad seda teha tulevikus. Meil oli omakorda meeldiv ölelda, et ettevalmistused käivad juba 2013. aasta teatrisündmuseks," märkis Urve Mukk.

Paides peetud Eesti Külaliikumise Kodukant  juubelikonverentsile oli registeerunud 312 inimest. Tervitusi ütlesid ka Riigikogu esimees ja konkursi "Aasta Küla" komisjoni esimees Ene Ergma, regionaalminister Siim Valmar Kiisler, põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti ning väliskülalised.

Kuhjavere tegemistest märkis Urve Mukk aga sedagi, et praegu kirjutadakse aruandeid tänavustest teatripäevadest ja ühtlasi koostatakse projekti järgmise aasta festivaliks. Ta meenutas hea sõnaga  septembris toimunud tänusündmust teatripäevadel osalenud näitetruppide juhendajatele, sellele kaasa aidanud oma küla inimesi ja teisi abilisi. "Kohal oli ka meie hea patroon Kalju Kommissarov. Ettevõtmise tegi eriliseks kontsert, mille sisustas Marek Sadam oma lauludega Tõnu Laikre saatel, " lisas ta.