Avapäeva tippsündmuseks tõotab kujuneda Viljandi esimene kohvikuöö, kus linna parimad lokaalid kõrvuti pop-up kohvikutega hoiavad oma uksed lahti laupäeva varahommikuni.

Samuti kutsutakse reede õhtul kõiki avastama Kassisaba tänavat, mis on kodanikualgatuse korras taastatud ning kus toimub muusika, valguse ja luule koosmõjul maagiline vaatemäng, mille on ette valmistanud Adeele Sepp, Jaan Jaago ja Kristjan Suits.

Kell 1 korraldab Ugala teater aktsiooni "7,58 minutiga Trepimäelt taevasse ja tagasi", millest kõik soovijad osa saavad võtta. Inimesi oodatakse välgumihklite ja telefoni valgustitega Trapimäe astmetele, et üheskoos korraldajate märguande peale valgus süüdata samal ajal, kui ansambel mängib Led Zeppelini legendaarset pala "Stairway to heaven".

Laupäeval saab alguse suur, üle 300 kauplejaga käsitöölaat. Samal ajal algavad Tule õue! festivali raames tegevused mitmel Viljandi vanalinna tänaval. Kondase keskuse ees seab end sisse Kunsttükkide tänav, mis on suur disaini näitus-müük.

Läbi päeva leiavad aset kontserdid mitmel laval ja sportlikud tegevused Viljandi järve ääres. Õhtul toimub rannas «Hype the Funk» rannapidu ja vanalinna salajases sisehoovis leiab aset Gogoli disko. Viimase asukoha vihjeteks on maasikad, naivism ja sild.

Pühapäeval jätkub kesklinnas käsitöölaat, tants ja muusika.

Kogu hansapäevade kava on leitav aadressil hansa.viljandi.ee