Lugu leiab aset suvel enne I maailmasõja puhkemist. Õhk on "paks", täis äikese ja sõja eelaimdust, hägustuvaid lootusi ja kustuvaid ambitsioone, vastamata armastust ja unistusi. Peategelane on noor edasipüüdlik ametnik, kes pälvib hea töö eest puhkusereisi kaunisse kuurorti. Reisi algus muudkui venib, kuid absurdselt bürokraatlikel asjaoludel ei tohi ametnik enam tööl käia, sest on ju määratud puhkama.

Sel kombel omamoodi vaakumisse sattununa, leiab peategelane ühel hetkel, et oma argirutiinist väljaspool on ta järsku võimeline elus esmakordselt midagi tõeliselt tundma. Tekkinud aimdus salapärastest pooltoonidest ja õrnadest õhuaukudest selles pulbitsevas kaootilises maailmas muudab ta nüüd avatuks armastusele, kurbusele, rõõmule, valule - kõigele, millest ta varem teadlik ei olnud.

Martin Algus on vabakutseline näitleja, tõlkija, dramaturg ja näitekirjanik. Oma 2012. aasta loomingu eest pälvis ta Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastapreemia.

Näidendi "ARIOSO nähtamatu õhk" lavastaja on Taago Tubin. Mängivad Luule Komissarov, Arvo Raimo, Kaido Torn ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti eriala 9. lennu üliõpilased.

Lavastust mängitakse mai viimasel ja juuni esimestel päevadel kokku kuuel korral.