Ehitustööde käigus asfalteeritakse ka mullu rajatud 1,9  kilomeetri pikkune kergliiklustee lõik Pajusti alevikust Kakumäeni.

Valmimise järel ühendab mainitud teelõik senise Tõrma-Piira-Pajusti kergliiklustee Pajusti-Kakumäe teelõiguga, võimaldades valla kergliiklusteid kasutada ühtejärge ligemale kümme kilomeetrit.

Kergliiklusteede ehitamisega tehakse algust ka Vinni alevikus, kus 350 m pikkune Vinni-Pajusti Gümnaasiumi kõnniteest alguse saav kergliiklustee ühendatakse Vinni-Mõdriku kergliiklusteega.

Ehitatavad kergliiklustee lõigud peaksid plaanide kohaselt valmima augustiks.

Teed ehitab AS Eesti Teed ja omanikujärelevalvet teostab OÜ Tarvaprojekt. Vinni valla poolt korraldab töid arendusnõunik Gustav Saar.

Vinni vallavanem Toomas Väinaste sõnul on Vinni vald kergliiklusteede väljaehitamisega kõige kaugemale jõudnud omavalitsus Lääne-Virumaal. „Lisaks nimetatud kergliiklusteedele on võimalik Roela aleviku ja Saara küla elanikel ohutult liigelda Rakvere-Luige maantee serva rajatud 5 km pikkusel asfaltkattega kergliiklusteel ning Roela alevikusisesel kergliiklusteel."

Väinaste lisas, et Vinni vallal on väga hea koostöö Maanteeameti Ida regiooniga ning naaberomavalitsuste Rakvere linna ja Rakvere vallaga, kellega ühise töö tulemusena on Rakvere ümbruse kergliiklusteedest saanud aastaringselt aktiivset liikumist võimaldavad teed väga paljudele inimestele.