Toimunud suurematest üritustest võib ära märkida XXVIII Viru Maratoni, EMF-EKV Mõedaka Talvise ja Sügisese Kestvuskrossi, Kukepea 2012, EAL 4x4 Off-road Karikasarja V etapi, Miila küla tutvustamise Avatud Külaväravate raames ja Kantküla küla Jaanimürtsu.

Veebruaris toimus Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud pidulik kontsert, mis oli ühtlasi vastremonditud Ulvi mõisahoone avaüritus. Rägavere Valla Rahva Majas tegutsevad erinevad huvialaringid ning siin on leidnud oma koha ka raamatukogu ja noortetuba. Loodan, et uuel aastal maja kasutamine suureneb uute kasutajate ja uute võimaluste näol.

2012. aasta oli ka juubelite aasta, Rägavere vallal täitus 09-ndal aprillil 20 aastat valla õiguste saamisest, mida suure banketiga küll ei tähistatud, kuid toimusid valla sünnipäevale pühendatud üritused. Proovime valla 21. aastaseks saamist suuremalt tähistada.

Novembris tähistati Ulvi klubis naisrahvatantsuansambli „Metsalilled" 10. aastast ja Ulvi raamatukogu 65. aastast sünnipäeva. Detsembris toimus tantsurühma „Rukkilill" 35. aastaseks saamise sünnipäevapidu meeleoluka programmi ja rikkaliku sünnipäevalauaga.

2012. aasta investeeringud on ellu viidud. Seda on võimalik kõige visuaalsemalt näha Ulvi tiikide uuest väljanägemisest. Uuel aastal on plaanis tiikide puhtana hoidmiseks ka kalad tiikidesse tuua.

2013. aasta investeeringutena tahaks jätkata kanalisatsioonitrasside renoveerimist ja Rägavere Valla Rahva Maja renoveerimist. Selleks on esitatud kolm projektitaotlust ning loodame kõigi nende taotluste toetamist. Kõige suurem soov oleks Ulvi mõisahoone renoveerida ka väljast kuid selleks paraku lähiajal vahendeid ei ole.

Valla 2012. aasta kogu eelarve tulude laekumine täitub prognoositult, välja arvatud mõni üksik tuluartikkel. Esialgne, 2013. aasta eelarve projekt on kokku pandud, täpsem tulude pool selgub aasta alguses, kui saavad selgeks riigipoolsed eraldised. Eeldatavalt peaksid suurenema teehoolduse- ja remondi rahad 60 protsenti. See võimaldaks teostada teede paremat hooldamist, lisaks lumetõrjele ja greiderdamisele.

Teede talihooldajaks on käesoleval talvel lääne pool Kunda jõge OÜ Armitec ja ida pool Kunda jõge OÜ Miila Viss.

Alates novembrist töötab vallasekretärina Margit Stamberg, kes on varem töötanud Siseministeeriumi -igusosakonnas ja kohaliku omavalitsuse osakonnas ning Sonda vallas vallasekretärina. Volikogu esimehena jätkab Rene Metsla asemel Arnu Lippasaar ning aseesimehena Raigo Rebane. Edu uutes ametites.

Lõppeva aasta kokkuvõtte lõpetan lootusega, et peagi algav uus aasta ei jääks oma tegude poolest alla lahkuvale aastale. Soovin nii Teile kui Teie peredele, lastele ja teistele lähedastele rahulikku jõuluaega ning ilusat uue aasta vastuvõttu!