Viru-Nigula Hariduse Selts korraldas käesoleva aasta algul koolituse "Vana aja puutöö". Koolituse raames said osalejad rassida metsatööl 1930-ndate aastate stiilis, külastada Avinurme elulaadikeskust, punuda laastukorve, ning aprillis kahel nädalavahetusel õppida vitspunutiste valmistamist. Usinamate punujate töid on võimalik vaadata näitusel Tõllakuuris koos Selja Küla Seltsi liikmete valmistatud lapitekkidega.

Lisaks uutele näitustele on värskema ilme saanud ka püsiekspositsioon, mis pidevalt täieneb.

Siinkohal tänan väga kõiki talguhunte, kes 3. mail Viru-Nigula valla ja Viru-Nigula Hariduse Seltsi ühistel talgutel aitasid korrastada muuseumi ning selle ümbrust. Eriline tänu Eha Samelile ja Helju Noormaale, kes vanu raadioid läikima lüüa aitasid, ning Ene Ehrenpreisile ja Andres Lepikule abi eest muuseumitubade ümberpaigutamisel.

Sel suvel on kavas avada veel üks nätus - sedakorda siis muuseumi keldris - erinevatest püünistest. Seoses sellega kutsun üles kodudes ringi vaatama ning väljapaneku tarbeks muuseumi tooma põnevaid hiirelõkse, rotilõkse, erinevaid püüniseid. Samuti on oodatud teemasse puutuvad lõbusad lood ja mälestused kunagistest püügitehnikatest. Infot saada ja jagada saab telefonil 5098265 ja elektronposti aadressil pillekajar@hot.ee.

Raadiote näitus on avatud muuseumi saalis, vitspunutiste ja lapitekkide väljapanek tõllakuuris.

Toredate kohtumisteni Viru-Nigula Muuseumis!