Valga Militaarteemapark korraldab relvanäituse ja laserlahinguid, proovida saab laskesimulaatorit, avatud on militaarkauplus „Välk ja pauk“. Meeleolu loob Pühajärve Puhkpilliorkester, sõdurisuppi pakub naiskodukaitse. Vabariigi Presidendi poolt läkitatud Võidutule toovad Otepääle noorkotkas Paul Poderat ja kodutütar Marge Tamm. Edasi viivad Valgamaa omavalitsusjuhid tule oma valdadesse-linnadesse.

„Maakonnas on traditsioon, et suurüritused käivad karusellina mööda Valgamaa kolme suuremat tõmbekeskust. Tänavu on küll Valga aasta, kuid kuna Otepää tähistab oma 900. juubelit ja on tihedalt olnud seotud eestlaste muistse vabadusvõitlusega, siis otsustasime maakondlikku Maakaitsepäeva ja Võidupüha tähistada siin. Mul on väga hea meel, et kõik koostööpartnerid selle ideega kaasa tulid,“ ütles Valga maavanem Margus Lepik.

Otepää vallavanem Kalev Laul sõnas, et Otepääle on see suur au juubeli-aastal võõrustada maakondlikku Maakaitsepäeva. „Meil on hea meel, et just sellel aastal, mil Otepää tähistab esmamainimise 900. aastapäeva, alustab Võidutuli Valga maakonnas oma teekonda just Otepäält,“ ütles Kalev Laul.

Võidupüha puhul istutavad KL Valgamaa Maleva pealik Tõnis Org, Valga maavanem Margus Lepik ja Otepää vallavanem Kalev Laul Võru maavanema poolt saadetud Võidutamme Otepää valda.