*Laadale olime ka kutsutud etlema, täname Naisseltsi kutse eest. Julged etlejad olid Annabel, Anni-Marii, Mairo, Kahro, Taavi, Triinu, Priit ning Teet. Täname lapsi ja vanemaid samuti.

*Lasteaias jätkusid ja lõppesid advendihommikud. Hoolekogu poolt sai rühmadesse, saali kaharad kuused - meie tänusõnad! Rannakarbid tõid kodust alul vaatamiseks kuuseehteid, kuid lõpuks jõudsid need kõik kuusele. Hiiglama hiilgav kuusk tuli - küljes tükikesed kodudest. Nii armas kuusk, ise ei paista väljagi - ütles üks laps. Täname vanemaid koostöö eest!

* Lasteaiamaja särab nii seest kui väljast vilkuvate elektrifitseeritud pirnide valguses - täname ingel Railit ja ingelfirmat, valgete jõulude maaletoojat, Artus Pro'd.

*Traditsiooniline Piparkoogipidu sai rühmades ka ära peetud. Rannakarpidel (4-7a) edenes pidu rõõmuga, lõbusate säraküünalde saatel. Lapsed tõid kodust erinevaid vorme ja taignarulle, mida oli huvitav uurida ja üldse teada saada, milliseid (vormilt, materjalilt, suuruselt) neid üldse olemas olla võib. Eks me loendasime, arvutasime, kes soovis võis taignalõpust voolida mõne numbrigi jt asju. Glasuurimine edenes ka hästi, seda määriti nii pealepoole kui manustati sissepoole.

* Võiste lasteaia lapsed võtsid osa usina väikekollektiiviga Jõuluvana postkasti täitmisest oma soovidega Võiste Rahvamaja juures. Loosiõnn naeratas ka Rannakarpidele tervikus ja paljudelepaljudele lastele kui avamisel käisime. Üks soovidest läks samuti täide, nimelt sadas meie unistuste kohaselt natukenegi lund. Täname Kultuuriseltsi, kes laste ja heas mõttes lapsemeelsete jõuluaja rikkamaks on teinud. Detsembrikuus olemegi kuidagi tublilt osalenud oma valla kogukonna kultuurielus.

*Rühmade jõulupidudel sai pidutsetud ja ilutsetud vanemateta ja vanematega, aga kindlalt jõuluvanaga, kes sõitis/käis pakke lunastamas. Peod võtsime "filmilindile", tänud onu Peetrile.

*Ja veel mõned tänuväärsed teod: Rannakarbid tänavad kõiki vanemaid, kes meid jõulude ajal meeles pidasid ja veel, et lõite kaasa vanavara tutvustamisel, tuues lastele vana-aja esemeid vaatamiseks. Anni-Marii ema ja Anni-Marii'd täname omatehtud jõulupärja eest, mis kaunistab rühma välisust. Täname Markuse vanemaid õunte, vajalike liimipulkade, seedrikäbide eest. Marianni ema vahva värvi muutva küünla eest, Simo ema täname vajalike õppevahendite eest, Joosep-Tanieli pere täname DVD-de eest. Üks vanem tegi ilmselt ise ja tõi suured punast värvi kotid, tähtsate kingituste tähtsal päeval toomise tarbeks, täname! Täname oma lasteaia ametivendi Teevit ja Sirjet, kes meie jõulupeol abiks olid. Ilma Sirjeta oleks meil kostüümide vahetus päris raskeks läinud. Ja ilma Kertuta poleks meil fotojäädvustusi peost, täname! Arvan, et peame oskama tähele panna/ märgata ja väärtustada, kasvõi pealtnäha pisikesi tegusid. Pisikestest saavad alguse suured teod, lasteaed koosnebki väikestest asjadest. Siinkohal on hea öelda, et lapsevanemad toetavad vägagi lasteaeda, kohta, kus on nende lapsed suurema osa päevast. Kes on saanud, on seda teinud oma võimaluste piirides, võimalused on aga erinevad ja nii ongi. Peab ütlema, et oskus vastu võtta on ka oskus, seda meie oskame. Ehk lähemas tulevikus, nüüd juba vanemate osaluse kasvades on ka lasteaia võimalused suuremad sisustamaks nö Meie laste aega täisväärtuslikumalt.

Järgmises numbris aga võib olla räägime mõne sõna rahvatantsust, hoiame senikaua põnevust.