Ambitsioonid olid esialgu kesised, kuid peale võrkpalli, kus sai saavutatud kolmas koht, muutus olukord murdosasekundiga tõsiseks. See tulemus nägi ette, et igaks võistluseks tuleb ikka eelnevalt intensiivselt trenni teha ja vaim võidusuunda seada.

Järgmine proovikivi oli sõudeergomeetril. Seekord jäi saatuslikuks 5 sekundit, et saavutada kolmas koht. Seega jäi ujumis-ja jooksmisvõistkonnale suur vastutus, et ikka Valla Mängude lõppresümees kolme parima hulka saada.

Ujumine märtsis...

Nele: "Peaasi, et ei upu". Saavutatud sai seekord kaheksas koht - see läks küll suti kehvemini aga vähemalt keegi ei uppunud. See trennitegemine võistluse tarbeks ei olnud naljaviluütelus, vaid ka mina võtsin asja tulihingelise tõsidusega, sest juba ligi kuu enne viimast võistlust, milleks oli jooks, sai lausa õues trenni tehtud olenemata sellest, et väljas oli paks lumi: jookse või jalad X-i ja kurk kärnkonnaks. Kuid sellest hoolimata sai varakult Kirikumõisa pargis jalaharjutusi tehtud. Nüüd jäi vaid loota, et teatepulk vahetuspunktis maha ei kukuks.

Jüriöö sprint

Teatejooksujalg oli Karla küla meeskonnal äärmiselt tubli ja teatepulk, peale õige tehnika harjutamist, jäi ilusti kõigil kätte aga jälle need saatuslikud sekundit, mis olid ka sõudeergomeetril nuhtluseks. Nimelt 5 sekundit jäi võidust puudu: Jüri Gümnaasiumi noored näitasid äärmiselt kõrget taset! Lõppkokkuvõttes jäime neljandale kohale aga see innustab Karla küla meeskonda veel enam järgmise aasta võistlust tõsisemalt võtma - tuleb ju ikka karikas endale saada!

Üks huvitav tähelepanek: nimelt, novembris iga võistkond (kokku oli 12 meeskonda), kes sportima tuli, pidi võtma kaasa niiöelda auhinna. See oli väga hea idee! Ja siinkohal kiidaksin meie kolmanda koha maitsvat auhinda: Patika küla seeni ja leiba!

Tiimi hea tulemus oli: tubli trenn kõikide liikmete poolt, Nele ergutavad e-kirjad ning nurgakiviks kindlasti ka meeskonnatöö. Nimelt enne igat ala töötati vettpidav skeem välja: kes, kus, miks ja kuidas asetseb. Mehed mõtlesid kõik viimsegi detailideni välja ja tundub, et see teguviis töötas ideaalselt. Kuna enamus meist on pereinimesed, siis isegi lapsehoiuplaneerimine juba varakult oli tähtsal kohal!

Nele: "Sellised mängud eristavad meid väga positiivselt teistest valdadest ja kui asi suuremalt käima läheks, siis saaks ehk veel rohkem tähelepanu meie sportlikele liikumistingimustele (palun park-metsa, päris rulli-rada ja vähemalt 5 km suusaringi!)"

Usin keeglivõistlusõhtu auhinnagaala tarbeks sai peetud Rae Keeglis, mis oli väärikas lõpuakord valla mängudele. Usun, et see üritustesari andis igale osalejale mõnusa koosolemise tunde, lõi sildasid jõe kallastele ja lisas veidi vürtsi igapäevaelule. Suured tänud korraldajatele ja perekond Marranditele, kes Karla küla spordisõbrad kokku kutsus!
Ja nagu meie usin jooksunaine Kadri Lette ütles: " Võistlemine võib isegi päris lahe olla!"


Rae valla mängude sari koosnes neljast alast:

24.11.2012 võrkpall - võistlus leidis aset nii Jüri Gümnaasiumi, kui ka Peetri Põhikooli saalis.

16.01.2013 sõudeergomeeter - toimus ürituse „Tõmba Jüri" raames, kus eelvõistlustel osalesid kõik Jüri Gümnaasiumi õpilased.

22.03.2013 teateujumine - toimus Rae valla lahtiste MV ujumises raames, millest kokku võttis osa 120 inimest + Rae valla mängude võistkonnad.

23.04.2013 Jüripäeva jooks - ühildasime Jüripäeva raames juba traditsiooniks saanud teatejooksuga Jüri Kirikumõisa pargis.

Rae valla mängud 2012 lõplik punktiseis.
I koht Jüri Gümnaasium 40 punkti (2 alavõitu)
II koht Tallinna Vangla 40 punkti (1 alavõit)
III koht ABB 36 punkti
IV koht Karla küla 32 punkti
V koht Rimi 24 punkti
VI-VII koht Rae võrgutajad 23 punkti
VI-VII koht Rae Koss 23 punkti
VIII-IX koht Patika küla 20 punkti
VIII-IX koht Raekad 20 punkti
X koht Jüri Gümnaasiumi 10e 13 punkti
XI koht Jürikad 11 punkti
XII koht Rae Vallavalitsus 7 punkti

Võitjavõistkond sai rändkarika ja kõik selle liikmed Jüri spordihoone 15 eurosed kinkekaardid. Rae valla Spordikeskus tänab kõiki, kes võistlustest osa võtsid, üritusele õla alla panid ning loodame, et järgmisel aastal saab võistkondi olema veel rohkem.

Jens Vendel, Rae valla Spordikeskuse direktor