Ansambli loomise algatajad olid Tiit Laurimaa ja Eerik Laurimaa ning veel mõned tolleaegsed Valtu kooli poisid. Kõigepealt hangiti trummikomplekt, mille juurde hakati soetama teisi bändi jaoks vajalikke pille. 1967. aastal alustas bänd koosseisus Tiit Laurimaa, Eerik Laurimaa, Harri Kio, Kaljo Breicher, Tõnis Kreuz (Titt) ja Urmas Läll. Ansambel on koosnenud läbi aastate meestest, vaid nooruses kaasati kolm Kaerepere laulutüdrukut saatelauljatena. Hiljem on koosseis muutunud.

45 aasta juubeli peol astusid üles klahvpillidel Eerik Laurimaa, rütmikitarril ja lauljana Elmar Sepmann, saatekitarril ja lauljana Veljo Linamäe, basskitarril Valdo Linamäe, soolokitarril Hindrek Valter ning trummide taga andis rütmi Kuldar Pärt. Laulusolistidena tegid kaasa Viktor Piir ning Arnold Hannust.

Sünnipäevaõhtu seltsimajas oli väga meeleolukas. Kuulati ansambli liikmete ja külaliste muljeid Miki tekkeloost, tegevusest ja esinemistest. Söödi ära hiigelsuur Miki-hiire pildiga sünnipäevatort. Päkad tantsutasid tuliseks vaheldumisi laval mänginud kaks ansamblit: Kaereperest võrsunud sünnipäevalaps Miki ja tänaseks juba 26 aastat tegutsenud Brandy.

Mikide sünnipäevapidu oli mõnus õhtu Kaerepere kuuesajandat aastapäeva tähistavate ettevõtmiste reas. Kuuldavasti näeme-kuuleme ikka Mikit esinemas, seda juba suvisel Kaerepere aastapäevapeol.

Valdo Linamäe mõtteid kasutanud Kait Kaeval Valtu Seltsimajast