Tuge nii oma perele kui naabrile

Perekond ja side lähedaste inimestega on meile kõigile väärtuseks, mis eeldab ära kuulamist, mõistmist ning hoidmist. Kuid ärgem unustagem ka oma lähedal elavaid naabreid. Eelkõige jõulukuul on meil võimalus näidata hoolivust ja abistada võimaluste piires oma lähedasi, naabreid ja kogukonna liikmeid, kes seda kõige rohkemvajavad. Üksteise toetamine aitab hoida kodu, kogukonda ja riiki.

Jõulud on unistuste ja kingituste aeg

Üheks jõulukingiks meile kõigile on äsjavalminud valla uue arengukava eelnõu. Kõik, kes selle vastu huvi tunnevad, saavad tutvuda sellega valla koduleheküljel.

Mida oleme siis koos Teiega jõuluvanalt soovinud ja mis hiljemalt 2025. a peaks olema täitunud?

Uhtna koolil on juurdeehitus: seltsimaja, sööklamaja ja vabaõhuklass. Sõmeru Põhikoolil on rekonstrueeritud staadion ja uus parkla. Sõmeru alevikus on noorte loodus- ja tehnikamaja. Sõmeru Noortekeskuse õuealal on virgestusväljak. Ussimäele on rajatud kaasaegne noortekeskus. Välja on ehitatud kogu ühisveevarustus ja kanalisatsioonisüsteemid, soojakadude vähendamiseks on välja vahetatud olemasolevad vanad keskküttetrassid. Rajatud on Rakvere linna ümbersõidu põhjapoolne osa koos kergliiklusteedega, 50% teedest on tolmuvabad (Uhtna, Ubja, Kohala, Vaeküla, Ussimäe, Roodevälja külade tihedalt asustatud aladel ja Sõmeru ning Näpi alevikes). Rajatud on kergliiklusteed suundadel: Sõmeru - Koovälja - Kohala - Uhtna; Sõmeru - Ubja; Sõmeru - Vaeküla; Sõmeru - Näpi - Roodevälja; Uhtna

- Sämi; Lihakombinaat - Rakvere; Roodevälja - Rakvere Põhjakeskus; Ubja - Uhtna. Paigaldatud on suunaviidad olulisemate pärandkultuuri objektide juurde. Rajatud on Ubja vana kaevanduse territooriumile looduse- ja matkarada. Paigaldatud on vastupidavad teadetetahvlid, pingid ja prügikastid ühiskondlike objektide, mänguväljakute ja jalakäijate teede juurde ning rajatud on suve- ja püsilillede istutusalad küladesse ja alevikesse. Uhtna Hooldekodul on juurdeehitus, I korruse 40-kohaline saal koos kööginurgaga kasutamiseks päevakeskusena, massaaži ja ravivõimlemise ruum, II korrusel 1-2 kohalised toad. Puuetega inimestele on tagatud transporditeenus. Töötutele on tagatud toimetulekuõpetus. Vallal on sotsiaalmaja. Uhtna peoplats on välja ehitatud. Sõmeru tiigi kaldal on laululava ja puhkekoht. Sõmerul on spordiga tegelevaid inimesi ja MTÜ-sid koondav keskus, kus ka sporditarvete hoiukoht ja hooajaline laenutamine, rajamasina garaažiboks ning pesemis- ja majutusvõimalus.

Need olid vaid mõned soovid, mida me tulevikus tahame üheskoos saavutada. Kui kellelgi on veel häid soove ja ettepanekuid, siis on neid võimalus veel teha. Jaanuari lõpus tahame volikogus uue arengukava vastu võtta. Kui me oleme kõik head lapsed, üksteise vastu lahked ja sõbralikud ning töökad, siis ka kõik meie unistused täituvad. Tehke jõulukuul kindlasti ka üks heategu inimestele, kes seda kõige rohkem vajavad.

Soovin Teile kõigile imelist jõuluaega ja unistuste täitumist.