Haridusasutuste põhitegevusele kulub eelarvest arvestatav osa. Klooga lastead sai raha sanitaarremondi tegemiseks seni remontimata ruumides. Karjakülla lasteaia filiaali juurde saab soetada tööriistakuuri, millest tunti suurt puudust. Laulasmaa Koolis saab jätkata ujumiseprojekti - kõik koolilapsed saavad käia ühel veerandil taas ujumistundides. Planeeritud on ka kõigi kolme kooli arvutipargi uuendamise esimene etapp ning viimas­te, õppekavas ette nähtud interaktiivsete tahvlite ost. Uute üritus­tena said väikese rahastuse lasteaedade spordipäev Klooga laste­aias ja lasteaedade rahvatantsupäev. Lasteaedadele sai eelarvesse planeeritud üle paljude aastate vahendid mänguasjade ja muude õppevahendite jaoks - iga rühma jaoks 400 eurot.

Eakate jaoks on endiselt eelarves kevad- ja jõulupeo korralda­mine ning üksi elavatele eakatele ühe nädalalehe tellimus, nagu see on olnud aastaid. Beebide ja nende tublide vanemate tunnus­tamiseks jätkub uus, jaanuaris esmakordselt toimunud tänusünd­mus - beebipidu.

Infrastruktuurivahenditest sai rahastuse Keila-Joa detail­planeeringu esimene etapp. Detailplaneeringu koostamise järel loodame planeeritava elluviimiseks saada toetusraha Keskkon­nainvesteeringute Keskusest. KIK-i taotluse esitamiseks on vaja detailplaneeringut ning maa-ala munitsipaliseerimist.

Olulised taristuobjektid, mille jaoks tänavune eelarve vahen­did ette näeb, on Laulasmaa-Lohusalu ristmiku ja Tammermaa kõnnitee valgustus ning Klooga kergliiklustee rajamise teine etapp koostöös Kaitseministeeriumiga. Jooksvaks teehoolduseks on eelarvesse kavandatud 160000 eurot.

Teedehooldeks loodame lisa ka riigieelarvest rahastatavast ha­jaaasustuse programmist, mille raames on hajaasustusega maa­piirkondade elanikel võimalik taotleda toetust juurdepääsuteede ning veevarustuse ja kanalisatsioonisüsteemidega seotud töö­deks. Seda programmi on plaanis tutvustada lähemalt edaspidi.

Olulise asjana on 2014. a kavas teha algust siltide ja viitade pai­galdusega üle valla, milleks on planeeritud esimesed 6000 eurot.