Volikogu võttis vastu materiaalse abi andmise ja annetuste arvelevõtmise korra, millega reguleeritakse toimetuleku tagamiseks antava materiaalse abi ja annetustega seonduvat. Riideid, jalanõusid, tekke, patju, linu jms ning toiduaineid on vallavalitsuse sotsiaalhoolekandeteenistusele abivajajatele jagamiseks toonud mitmed era- ja juriidilised isikud. Jaotatud on ka Euroopa Liidu toiduabi. Materiaalset abi on hangitud ja jagatud isikutele, kelle vara on hävinud või kelle majanduslik olukord on väga raske. Annetustena on senini jaotamiseks toodud kindlale sihtgrupile mõeldud toiduaineid ja kinkepakke, tavaliselt jõulude ajal.

Võeti vastu Saku valla eelarve reservfondi kasutamise kord. Kehtiv reservfondi käsutamise kord viidi kooskõlla normitehnikaga. Reservfondist võib vallavalitsus vahendeid eraldada vaid juhul, kui valla eelarvesse ei olnud vastavaid sihtotstarbelisi vahendeid planeeritud või kui on tegemist nn "vääramatu jõu" juhtumiga või õnnetuse tagajärgede likvideerimisega. 

Otsustati koormata Saku vallale kuuluvad moodustatavad kinnistud asukohaga Juubelitammede tee 2 // 4 // Saku mõisapark ja Teaduse tn 3a ning Saku vallale kuuluvad kinnistud Saku staadion, Tallinna mnt lõik 1, Teaduse tänav ning Uus-Saku tn 1a isikliku kasutusõigusega AS Saku Maja kasuks ning kinnistu Nurme tn 27 isikliku kasutusõigusega mittetulundusühingu Saku Lions Klubi kasuks. Muudeti Saku Vallavolikogu 16.01.2012 otsuse "Kinnistu koormamine isikliku kasutusõigusega" punkti 1 alapunkte seoses kaablitrassi pikenemisega tehnilistel põhjustel.

Volikogu võttis vastu vallavolikogu tööst osavõtu eest makstava tasu ja hüvituse suuruse ning maksmise korra ning Saku Vallavalitsuse palgakorralduse alused, millega muudetakse palgaastmeid ning nendele vastavaid palgamäärasid. Palgaastmele vastava palgamäära asemel on sisse viidud palgamäära vahemikud.

Volikogu määras Saku vallavanema, abivallavanema-palgalise valitsusliikme ja vallasekretäri palgaastmed: vallavanem - 17. aste palgamääraga 1975 eurot, abivallavanem-palgaline valitsusliige - 14. aste palgamääraga 1679 eurot, vallasekretär - 11. aste palgamääraga 1383 eurot.

Eesti Vabariigilt otsustati taotleda Saku Operatiivteenistuse Keskuse hoonestatud kinnistu ja päästesõiduki ZIL131 tasuta võõrandamist Saku vallale. Päästeamet on otsustanud Saku päästekomando tegevuse alates 16.05.2012 lõpetada. Tagamaks päästealase tegevuse jätkumist vabatahtlike päästjate baasil, on vajalik päästedepoo ruumide kasutusvõimaluse säilimine. Politsei- ja piirivalveamet politsei tööruumide, Siseturvalisuse muuseum tuletõrjemuuseumi ruumide ja MTÜ Saku Priitahtlikud Pritsimehed päästedepoo osas jääksid edaspidi ruume kasutama üürilepingu alusel.

Otsustati lubada Saku vallavanemal sõlmida tähtajatu leping Häirekeskusega Saku vallast saabuvate abivajadusi sisaldavate teadete ööpäevaringseks vastuvõtmiseks telefoninumbril 1345 ja e-posti aadressil 1345@112.ee.

Saku Vallavalitsuse arvamuse kohaselt peavad asutuse arengukava koostama need vallavalitsuse hallatavad asutused, kellele on arengukava koostamine ette nähtud eriseadusega. Muudeti Saku Päevakeskuse, Saku Valla Spordikeskuse ja Saku Valla Noortekeskuse põhimääruseid, tunnistades kehtetuks punkti, mis sätestab arengukava koostamise kohustuslikkuse. Saku Vallaraamatukogu, Saku Muusikakooli ja Kiisa Rahvamaja põhimäärustes ei ole sätestatud arengukava koostamist, Saku Huvikeskuse põhimäärus tuleb uues redaktsioonis volikogu istungil vastuvõtmisele käesoleval aastal.