Allakirjutanu arvates on kõige suuremad muutused vaadeldaval perioodil toimunud Lohkva piirkonna arengus. Sellele andis tõuke menetlemise perioodil palju kirgi üles kütnud Soojuse kinnistu detailplaneeringu kehtestamine. 2009. aastal valminud Fortumi koostootmisjaam oli eelduseks paljude varem Lohkvas olnud probleemide lahendamisele, alustades teedest ja lõpetades ümbruse saastamisega.

Samuti oli see üheks eelduseks juba toimunud ja tulevikus toimuvatele muudele arendustegevustele Lohkvas. Arengukava täitmise negatiivse poole pealt ei saa märkimata jätta praeguseks olematut, kuid inimestele ammu lubatud Luunja paatide randumiskohta ja ujumiskohta. Ettevalmistavate tegevustega paberite valdkonnas on viimastel aastatel tegeldud, kuid elanikele nähtava tegevusena on likvideeritud kultuurimaja tagused laudad ning konserveeritud muinsuskaitse all oleva endise aednikumaja müüre. Objekti kohta valmis aasta lõpuks väga suurejooneline projekt, mille realiseerimine sõltub lisavahendite saamisest. Kui kavandatu ei õnnestu, tuleb töödega alustada omavahendite arvelt, väiksemas mahus ning vastavalt võimalustele.

Uue valla arengukava aastateks 2011-2017 koostamise protsess on olnud küllalt pikk, läbipaistev ja põhjalik, seetõttu ei toimunud enne selle kehtestamist pikka arutelu. Avaliku väljapaneku käigus esitati eelnõule üks pakett ettepanekuid, mis lahendati avaliku arutelu käigus. Uus arengukava kehtestati 10 poolt ja 1 erapooletu häälega. Nii nagu eelmine arengukava, vaadatakse seegi igal aastal 1. oktoobriks volikogu poolt läbi ning kõik enne seda vallaelanike poolt tehtud asjalikud ettepanekud on teretulnud.

Hariduskomisjon esitas vallavolikogule Luunja Keskkooli uue põhimääruse eelnõu. Selle algatamise eesmärgiks oli viia kooli põhimäärus kooskõlla uue põhikooli- ja gümnaasiumi seadusega. Määruse eelnõud oli eelnevalt arutatud kooli juhtkonna, õppenõukogu ja hoolekogu poolt. Koos väikeste täpsustustega otsustas volikogu kooli uue põhimääruse kehtestada.

Toimus määruse eelnõu „Eluruumi alaliste kulude piirmäärade kehtestamine toimetulekutoetuse määramisel“ teine lugemine ja määrusena vastuvõtmine. Väino Kägo poolt esitatud parandusettepanekud aitasid nii majandus- kui ka sotsiaalkomisjoni eelnõu teiseks lugemiseks ettevalmistamisel.

Sotsiaalkomisjoni poolt välja pakutud variandiga, kus oli arvesse võetud vallas sotsiaaltööga tegelevate ametnike töökogemusi, nõustus ka volikogu.

Teiselgi sotsiaalvaldkonda kuuluval määruse eelnõul „Sotsiaalteenuste loetelu ning nende osutamise tingimused ja kord“ oli teine lugemine ja määrusena vastuvõtmine. Sotsiaalkomisjoni poolt olid eelnõusse sisse viidud muudatused, millega lisaks eurole ümberarvestamisele olid reaalsusega kooskõlla viidud ka pakutavate teenuste pakettide hinnad. Teenuse osutamisel jääb muutuvaks suuruseks transpordi maksumus, mis sõltub teenust vajava isiku elukoha kaugusest teenust osutavast isikust. Läbisõidu kilomeetri hind määratakse vallavalitsuse määrusega.

Esimest korda oli volikogus arutusel valla 2011.a. eelarve. Vallavalitsus on eelarve tulude prognoosimisel arvestanud mõningase majanduse elavnemisega ja füüsilise isiku tulumaksu laekumises elanikkonna kasvuga. Riigilt eraldatavad vahendid on esialgselt planeeritud 2010.a. tasemel, kuid need võivad väheneda meie valla parema üksikisiku tulumaksu laekumise tõttu.

Kulude planeerimisel on püütud tagada, et kõik vallaasutused saaksid normaalselt toimida ning vald tervikuna oma kohustusi täita. 2011.a. lisanduvad eelarvesse täiendavalt Lohkva lasteaia ja Luunja lasteaia 6. rühma ülalpidamiskulud täies ulatuses, samuti tuleb hakata pangalaenu tagasi maksma. Vallaasutuste poolt taotletud vahenditest on esialgu kärbitud kokku 1,7 miljonit krooni. Majanduskomisjon tunnustas vallavalitsuse kokkuhoiumeetmeid ning tegi eelnõusse mõned ettepanekud. Oluliseks peeti teehooldusrahade suurendamist ning jaotamist talvisteks ja suvisteks hooldusrahadeks ning teede ja tänavate remondirahadeks. Samuti tehti ettepanek roosiaia uuendamiseks planeeritavate kulude eraldamist üldistest haljastuse kuludest Juhiti tähelepanu vajadusele leida rahaline kate enamusele valla arengukava tegevuskavas 2011.a. vallaeelarvest planeeritud tegevustele. Eelarve esialgne suurus on 38358,2 tuhat krooni, mis on oluliselt väiksem võrreldes 2010.a. lõpliku eelarvega. Loodetavalt see suureneb erinevate allikate toel ning vastavalt rahade saamisele on võimalik eelarvesse võtta suuremaid investeeringuid, mis esialgses eelnõus puuduvad.

Kehtestati Väiksejärve maaüksuse detailplaneering Lohkva külas. Planeeringu kohaselt moodustatakse maa-alale üheksa elamumaa krunti. Menetluse protsessis planeeringule ettepanekuid ja vastuväiteid ei laekunud.