***

Sarnaselt varasemaga otsustati ka k.a. maksta volikogu esimehele isikliku sõiduauto kasutamise eest ametisõitudeks kompensatsiooni 32 eurot kuus.

***

Vallasekretäri ettepanekul kinnitati valimiste jaoskonnakomisjoni koosseis 6. märtsi Riigikogu valimisteks. Komisjoni esimees on Aime Ustav ja liikmed Edma Dovnar, Neeme Kaurov, Helina Lätti (Eesti Keskerakonna volitatud esindaja), Helve Ojamaa, Enn Raja, Aare Songe, Tamur Tensing ning asendusliikmed Raivo Trifanov ja Iiri Saar.

***

Analoogsete õigusaktide muutmisel möödunud aasta lõpul oli jäänud eurodele ümber tegemata määrus, millega on kehtestatud lastevanemate osalustasu Luunja valla lasteasutustes. Praegu kehtivas rahas sai selle suuruseks 12,78 eurot ühe lapse kohta kuus.

***

Esimeseks lugemiseks esitati volikogule Kavastu Algkool-Lasteaia ja hariduskomisjoni koostatud eelpoolnimetatud asutuse uus põhimääruse eelnõu. Hariduskomisjoni esimehe hinnangul on eelnõusse sisse kirjutatud küll kõik vajalik, kuid komisjon ootab volinikelt ettepanekuid, et teiseks lugemiseks kooli uus põhimäärus saaks veelgi paremaks.

***

Haridus- ja sotsiaalnõunik tutvustas määruse eelnõu „Toimetulekutoetuse taotlemise kord Luunja vallas“. Selle õigusakti kehtestamise aluseks on sotsiaalhoolekande seadus. Selles sätestatule mööndusi teha ei saa, sest tegemist on riikliku toetusega ja raha toetuse maksmiseks eraldatakse riigieelarvest kindlaks otstarbeks. Määrus koosneb 17 põhipunktist, millest paljud jagunevad omakorda alapunktideks, kus on täpselt ära toodud toetuse määramise alus, saaja ja otsustaja õigused, kohustused jm sellega seonduv. Ka sellele eelnõule oodatakse volinikelt parandusettepanekuid 14. veebruariks.

***

OÜ Veibri Muru taotluse alusel ja vallavalitsuse ettepanekul otsustas volikogu võtta tasuta valla omandisse Veibri külas asuva Hipodroomi tee kinnisasja. Sellel asub sõidutee ja pooleliolev kõnnitee, mis on rajatud kuni killustikukatteni.

***

Sama ettevõtte taotlusel ja samast piirkonnast otsustati vallale osta krunt suurusega 815 m² sümboolse hinnaga 10 krooni 1 m² eest. Vastavalt detailplaneeringule saab sinna rajada avalikult kasutatava objekti. Vallal on selleks võimalik taotleda projektirahasid ja rajada näiteks laste mänguväljak, mis oleks avalikult kasutada kogu lähipiirkonna elanikele.

***

Komisjoni esimees Ülle Taaber esitas lühitutvustuse hariduskomisjoni 2010.a. tööst. Komisjoni liikmed (peale esimehe Jana Lode, Ülle Tõnutare, Renate Sagaja, Lilia Raudheiding) on osalenud komisjoni töös aktiivselt. Arutatud on kõiki haridusega seotud õigusaktide eelnõusid, aidatud kaasa valla uue arengukava haridustemaatika koostamisele. Komisjon on alustanud nn väljasõidukoosolekute tava s.t. külastatakse kõiki valla haridus- ja haridusega seotud asutusi, et tutvuda tingimustega ja saada nende tegevusest paremat ülevaadet.

***

Järgmine volikogu istung toimub 22. veebruaril k.a.