20 aastat, kas nüüd on siis vald valmis? Kindlasti mitte ning volikogul on veel hulgaliselt ideid valla veelgi kenamaks ja paremaks kujundamisel. Kui mõtetes liikuda paarkümmend aastat tagasi, siis näeme kui palju selle aja jooksul on maailm muutunud, samuti on muutunud ka elu Risti vallas.

Kentsakas tundubki, et just meie pidupäeva aega on sattunud suurim streigilaine - saame aru, et midagi on tehtud valesti, asjad ei ole meie arvates lahendatud õiglaselt. Töötaja nuriseb tööandjaga aga tööandjaks õpetajatele koolis ja lasteaias ongi kohalik omavalitsus. Ka vald on oma kooli ja õpetajate pärast mures ning oleme streigi ajal mõtetes nendega, sest riik on pidevalt rahade eraldamise korda omavalitsusele muutnud. Meie, kes me mäletame väga selgelt aega, kui Ristil põhikool likvideeriti, muretseme eriti kooli tuleviku pärast.

Streigi käigus ongi kõige suuremaks valitsuse veaks peetud seda, et ei ole varasemalt läbi viidud kooli- ega haldusreformi. Haldusreform on Risti vallavolikogus arutusel läbi aastate ning sel aastal on kahel istungil ka selle alaseid otsuseid langetatud. Volikogu on seisukohal, et Risti vald oma ligi neljasaja maksumaksjaga suudab kogukonnale pakkuda väga head avalikku teenust nii hariduse, sotsiaal kui vallaelu muude korralduste osutamisel. Risti vallavolikogu otsustas osaleda Läänemaa kõikide omavalitsuste osalusel läbiviidavas haldusreformi uuringus - tahame, et ka väikseid võetaks kuulda.

Seega ei ole rutatud valdade kiire liitmisega vaid tahetakse ka tulevikus siinsetele inimestele tagada hea elu. Me suudame seda ühiselt nagu senised 20 aastat näidanud on.