Istung jätkus vallaeelarve teise lugemisega. Seoses k.a. 1. jaanuarist kehtima hakanud Kohaliku omavalitsuse fi­nantsjuhtimise seadusega (lüh. KOFS) muutus vallaee­larve ülesehitus varasemast kolme osalisest viie osaliseks. Eelarve koosneb nüüd põhitegevuse tuludest, põhitegevuse kuludest, investeerimis-tegevusest, finantseerimistegevu­sest ja likviidsete varade muutusest. Põhitegevuse tuludest moodustavad maksud k.a. eelarves 65%. Sellest lõviosa moodustab füüsilise isiku tulumaks. Viimase prognoosimi­sel on arvestatud 2011.a. tegeliku laekumisega ja 7,8%-lise kasvuga. Kasvu prognoosimisel on arvesse võetud vallaela­nike 5,6%-line kasv 2011.a. ja k.a. prognoositud ca 2%-line nominaalpalkade kasv. Käesolevas situatsioonis optimistli­kum prognoosimine oleks seotud suure riskiga. Tulude kuludeks jaotamisel on püütud tagada vallale seadustega pandud kohustuste täitmine, valla arengukavas võetud ko­hustuste täitmine ning valla kodanikele ja ettevõtetele osu­tatavate teenuste tagamine. Teiseks lugemiseks laekus ee­larve eelnõule parandusettepanekuid valimisliitudelt Meie inimesed ja Uus Luunja, hariduskomisjonilt, kultuuri- ja spordikomisjonilt ning Taimi Tensingult. Majanduskomis­jon oli oma ettepanekud teinud juba enne eelnõu esimest lugemist ning ei pidanud vajalikuks neid muuta. Laekunud muudatusettepanekutest tegi majanduskomisjon volikogule ettepaneku arvestada osaliselt või täielikult ca 20% tehtud parandustest. Enamuse ülejäänud ettepanekute saatus ot­sustati istungil hääletamise teel ning ainult ühe kuluartikli puhul oli hääletamistulemus vastupidine majanduskomis­joni ettepanekule.

Valla 2012.a. eelarve võeti vastu 11 poolt ja 1 vastuhääle­ga. Lühendatud kujul on eelarve ära toodud käesolevas in­folehes. Täies mahus saab eelarve ja seletuskirjaga tutvuda valla veebilehel.

Jätkati pikka aega volikogu menetluses olnud valla hea­korrakonkursi läbiviimise korra teist lugemist. Kultuuri- ja spordikomisjon oli teistkordselt laekunud muudatusettepa­nekud läbi töötanud ja komisjoni arvates sobivad ettepane­kud eelnõusse sisse viinud. Eriarvamusi tekitanud ettepane­kud läksid volikogus hääletamisele. Enamikul kordadel ot­sustati komisjoni ettepaneku poolt. Allakirjutanu ja valimis­liidu Uus Luunja poolt esitatud ettepanekute alusel lülitati määruse eelnõusse punkt, mis sätestab konkursi objektide minimaalse arvu eramute kategoorias kui konkurss toimub. Alla 10 objekti puhul selles kategoorias hindamist ei toimu. Enamus volinikest otsustas uue korra määrusena kinnitada. Allakirjutanu hääletas vastu, kuna leidsin, et olemasoleva korra muutmine ei täida põhieesmärki - taastada konkursi populaarsus vallaelanike hulgas. Heakorrakonkurss Kau­nis Kodu on valla üks pikema traditsiooniga üritusi. Alus­tati 1993.a. ja idee autoriks oli minule teadaolevalt tollane maanõunik Malle Koovit. Konkurss oli aastaid vallaelanike hulgas populaarne.

Sotsiaal- ja haridusnõuniku poolt esitati volikogule määru­se eelnõu Puudega lapsele tugiisiku teenuse osutamise kord Luunja vallas. Tugiisiku teenust saavad rahvastikuregistri andmetel Luunja vallas elavad raske või sügava puudega lapsed ja nende pereliikmed, kes vajavad kõrvalist abi oma toimetulekuvõime tõstmiseks või säilitamiseks ja igapäeva­se eluga toimetulekuks. Teenuse osutamist alustatakse ja tugiisik määratakse lapse seadusliku esindaja poolt esitatud avalduse alusel või volikogu sotsiaalkomisjoni ettepanekul pärast tugiisiku vajaduse hindamist. Volinikud täpsustasid eelnõu paari punkti sõnastust ja leidsid, et see on küps vas­tuvõtmiseks.

Otsustati anda kooskõlastus vallavalitsuse poolt esitatud Lohkva Lasteaia töötajate koosseisule.

Pärast vallavanema selgitust otsustati esitada apellatsioon Tartu Ringkonnakohtule OÜ EKVI Soojusega toimuvas koh­tuasjas.