Spordipäeva eesmärgiks oli populariseerida sportlikke ja tervistavaid eluviise kohalike elanike seas, pakkuda vaheldust argipäeva rutiinile, selgitades välja sportlikumad ning aktiivsemad külad ja külainimesed Saare vallas. Kuigi osa võttis oodatust veidi vähem inimesi, võib ürituse lugeda igati kordaläinuks.

Kuid meid oli siiski piisavalt palju (tegelikult ikkagi päris kõvasti kohe), et teineteiselt mõõtu võtta. Ja võistkonnad olid ka päris suured. Kokku võisteldi kümnel erineval alal: rannavõrkpall, trialton, paadisõit, käruralli, hoota kaugushüpe, korvpalli vabavisked, tokijooks, korvivisked lendtaldrikuga, disc golf ja loomulikult ka köievedu. Lisaks toimusid lastevõistlused.

Esines ka äpardusi. Nimelt õnnestus kahel järjestikusel võistlejal kummalgil lõhkuda üks paadi aer. Kuid need asendati ja võistlus sai kiire jätku. Kõige raskemaks alaks võis arvata trialtoni, kuhu julgesid end kirja panna vaid kõige vastupidavamad. Võtsin sest ka ise osa ja tuleb tunnistada, et sellist vere mekki pole ammu kurgus olnud.

Võistluse põhikonkurentsi jäid kaks küla - Voore ja Putu, kes hakkasid ägedat lahingut pidama. Kuigi Voore oli tugevas jõulises ülekaalus, ei andnud visad Putukad alla ja püsisid lõpuni konkurentsis. Kuid lõpuks tuli siiski võit loovutada Voore meeskonnale.

Erinevate alade võitjad olid: Individuaalalad:
Paadisõit- Andres Altmäe
Trialton- Henri Lalin
Trialton lapsed- Kristle Lalin
Disc-golf- Arli Ratasepp ja Margus Kaasik
Hoota kaugushüpe- Mart Morozov
Korvpalli vabavisked- Sven Kiiss
Lendtaldrikuga korvivisked- Henri Lalin

Meeskondlikud alad:
Rannavõrkpall- Voore küla
Tokijooks- Putu küla
Köievedu- Voore küla
Käruralli- Putu küla

Üldvõitjaks krooniti Voore meeskond, teisele kohale platseerus Putu tiim ning kolmandaks tuli Veia/Sirguvere segavõistkond. Peaauhinnaks oli 160 eurone vautser, lisaks premeeriti tublimaid hulga muu nänniga.

Korraldajad (peakohtunik Anneli Plaado,kohtunikud Kadri Kommer, Maarika Kits, Krista Mägi, Jüri Morozov, Andres Altmäe) tänavad südamest kõiki osalejaid ja ootavad Teid tagasi järmisel aastal!