Naiste mängudes läks vaja isegi otsustavaid geime, et selgitada mängu võitja. Kell 10 alanud võistlus jõudis lõpuni alles peale kuut tundi lahinguid, millele järgnes parimate autasustamine. Värska naiste potentsiaal lubas võistelda ka I kohale, aga nagu eelmiselgi aastal jäi õnnest puudu.

Seekord kaotati, nii Räpina kui ka Põlva naistele viimses otsustavas geimis vaid 2 punktiga. Põlva ja Räpina omavahelises mängus tuli otsustava geimi võiduga turniiri võitjaks Põlva Volly naised. Värska naiskonda kuulusid Kaidi Kattai, Liisa Raudkepp, Merili Kõivo, Anneli Kukk, Ivi Alve ja Kärt Hüdsi.

Meeste mängud oli samuti tasavägised. Värska algrivistuses jooksid väljakule Alar Alve, Rivo Tuik, Priit Ämarik, Elari Labe, Olari Jõhvik ja Einar Raudkepp. Esimeseks vastaseks oli tugev Orava võistkond, mis oli komplekteeritud andekatest noortest ja kogenud vanameistritest.

Esimene geim kulges punktpunkti mängus, kuid päris lõpus õnnestus Oraval kahepunktine vahe tekitada. Teise geimi alguses jäime jälle mõne punktiga taha ja nii läks see mäng käest.

Meremäe noore meeskonnaga õnnestus mäng siiski paremini ja lõpud kallutati enda kasuks. Peale teist mängu pidi osa universaalseid pallimehi lahkuma Põlva suunas, et võtta ette jalgpallilahingud. See nõrgestas niipalju meie meeskonda, et tuli kohale kutsuda mehi (Raul Lepisto) nii jahilt, kui ennastsalgavaid veterane (Ülo Kõivo), kellele enne mängu süstiti valuvaigisteid.

Samuti aitas tubli mänguga Värska mehi hädast välja vanameister Ego alles 12 aastane vennapoeg Stefan. Kuigi mõlemad geimid mängiti otsustavate punktideni jäi parema kokkumängu tulemusel peale Põlva Volly meeskond.

Kokkuvõttes seekord Värskale nii naiste kui meeste arvestuses auhinnaline kolmas koht! Esmakordselt selle turniiri ajaloos prooviti ka täpsusservi võistlust, mis osutus parajaks pähkliks kõigile. Platsi nurkadesse asetatud võimlemisrõngad jäid enamusele tabamata. Võistlusest väljus võitjana meeste poolelt vanameister Urmas Puusepp Oravalt. Naiste osas jäid võitu kodusaali toetusel jagama Merili Kõivo ja Ivi Alve.

Traditsiooniliselt valiti ka päeva parimaid mängijaid. Meestest sai rohkem hääli Orava välejalgne sidemees Tauri Sulg. Naistest õnnestus juba mitmendat korda saavutada see tiitel Kaidi Kattail, kes pürib hetkel ühe tugevama Eesti naiskonna koosseisus Eesti meistritiitli poole. Veel võis leida parima mängija hääletussedelilt Anneli Kuke nime.

Üritusele aitasid kaasa auhindade ja korraldamisega AS Värska Vesi, AS Värska Sanatoorium, Vana Jüri Seebikoda ja Värska Vallavalitsus.

Põlvamaa karikavõistlused

Sel aastal toimusid karikavõistlused Räpinas. Kui Värska naistel kuupäeva sobimatuse tõttu ei õnnestunud osa võtta, siis mehed suutsid seekord ületada kõik lootused. Ehk oligi parem, et lootused ei olnud väga kõrged, said kohale läinud Värska võrkpallimehed ilma eriliste ootusteta pingevabalt mängida. Ootused ei olnud suured, kuna võistkonnast puudusid mitmed tugevad mängija ja mõnel õnnestus isegi veel paranemata vigastustega platsile minna.

Värska meeskond oli 6-liikmeline, Kaur Kattai, Priit Ämarik, Raul Lepisto, Martin Kütt, Einar Raudkepp ja kaptenina Rivo Tuik. Vastased seekord Põlva Volly, Orava ja koduseinte toetusel Räpina. Esimeses mängus Räpinaga oli tunda pinget, kuni otsustava, kolmanda geimi võiduni.

Edasi ei andnud me enam armu kellelegi ja võitsime 2:0. Kokkuvõttes peab tunnistama võidu võtmeks ühtlaselt head mängu Värska meeskonna poolt. Ennastsalgavalt ja harjumatul sidemängija kohal mängis Martin Kütt, kes pole veel jalavigastusest taastunud. Kindlasti ei saa aga märkimata jätta sellel päeval hiilanud Priit Ämariku mängu, kes lausa igas olukorras suutis vastase üle mängida ja pommitas hävitava serviga. Tasuks magus Seto Sügisturniiri revanš ja Põlvamaa 2012 võrkpallikarika toomine Värskasse!