Et vapralt edasi minna, vaatame korraks tagasi, kevadesse, et tegusaid plaane eesolevaks õppeaastaks sepitseda. Mitte mingil põhjusel ei sobi jätta tähistamata meie armastatud emakeelepäeva 14. märtsil. Igal vahetunnil toimus koolis tõsine sõnasõda - igaüks sai kogeda kiiret ja efektiivset sõnade selgitamist - kord ainult sõnadega, kord ainult žestidega, kord pisikest pallikest suus hoides, kord kükkides. Pinge olemas! Tahtmatult sai situatsioon naljakas ja samas arendav.

Kevadisel õppeveerandil selgitavad meie meditsiinitöötajad keskastme õpilastele eluks vajalikke praktilisi teadmisi tervislikust eluviisist, esmaabist, käitumisest õnnetuste ja avariide puhul ning kuis olla ettevaatlikum ning õnnetusi ennetada.

On rõõm tõdeda meeldivat koostööd lastevanematega, mitmendat aastat on koolipidude läbiviimisel aktiivsust näidanud lapsevanemad Triin Lepp, Jaana Valm, Airila Paulus, Ege Kanarbik, Krista Savisto ja Gert Soomuste. Aktiivsete lastevanemate eestvõttel sai teoks kevadine koolipidu.

Osavusmängud õues, pugemine ja täppis-kõndimine metsas, hoogne mäng ja tants ning seltskonnamängud, grill ja snäkid seltsimajas - tõsine ettevalmistus. Aitäh teile, head lapsevanemad! Õhtu sisustamisele aitas kaasa kogu õpetajate pere.

Kuulsal reedel ja 13. saime osa mõtlemapanevast Miksteatri etendusest «Telefonilood ». Kolm inimest, kolm taburetti ja paelajupid - lihtsate vahenditega kajastas etendus tänapäeva valusat peremudelit: isa perest eemal, kaugel tööl ja külastab kodu vaid ühel päeval nädalas. Töö ja raha said primaarseks lapse ja perearmastuse asemel. Paneb mõtlema, kust ja kuidas muuta elustiili. Mõtlemapanevaid videosid näitasid päästeamet ja politseinikud, kes olid koolil külas 17. aprillil - õpetussõnad ohu tajumiseks, korrektseks käitumiseks vee ääres ja tänaval - kõike peame teadma ja oskama rakendada. Õpilaste käest ja seljast käisid läbi päästjate kostüümid, märulipolitsei varustus, pealelõunal visati tuletõrjevoolikuid lahti ja osavust näidati veevooliku kokkukerimises. Siin juhendasid õpilasi Ahto Kokk ja Heini Jäämees. Sellele õpingupäevale järgneb mai alguses Roostal analoogne maakonna spordi- ja võistluslaager. Aktiivselt osalevad meie kooli õpilased Haapsalus spordiringides: Merilyn Juhkam, Hedvig Kivi, Erki Kanarbik, Joosep Valm, Rachel ja Raimond Sarapuu. Võimlemispidu Tallinnas «Kauni rühiga ellu» läks käima meie Racheli osavõtul! Uusi Kristjan Palusalusid kasvab meie keskel - Erki ja Joosep murdsid aprillis Tallinnas kreeka-rooma maadlust Kristjan Palusalu mälestusvõistlusel. Mahukas õpimapp kaladest valmis kõigil õpilastel, hindame ja analüüsime neid veel ning valmistume kalakonverentsiks mais.

Käes on mai, lehekuu. Sel kuul plaanime jutuvestja Piret Pääriga kohtuda, kooli juurviljaaeda korda seada, edukalt teha tasemetööd, üheskoos sportida, osaleda Kihnu kooli pärimuskultuuripäeval. Eksamituhinast ei ole pääsu - need teeme ära juunis. Pühendumist ja sihikindlust Liisile ja Hanna-Stiinale! Soovin kuldset kevadet kõigile! Iga kevadpäev peidab imet, ei maksa kevadest läbi ega mööda tormata, tõmbame pidurit ning astume kiirustavalt rongilt maha! Imetleme ilu meie ümber! Kaunist kevadet!