VI haridusteemalise kultuuripäeva eesmärgiks on tunnustada Vormsi lasteaiast ja koolist sirgunud lapsi ja noori ning tutvustada ka laiemale ringile nende loomingut, väärtustada kogukonna rolli ja koostööd saare hariduselu paremaks korraldamisel, meenutada ja saada uusi teadmisi Vormsi koolihariduse kujunemisest ja silmapaistvatest haridustegelastest saare ajaloos, anda ülevaade Vormsi eilsest ja tänasest koolielust ning lasteaed - põhikooli tulevikust, rääkida pärandkultuurist ja selle rollist kultuurilise identiteedi loojana koolis, arutada ühiste väärtuste üle.

Kultuuripäeva raames alustame Vormsi pärandi nimistu koostamisega. Esialgset nimistut tutvustatakse kultuuripäeval ja seda täiendatakse päeva jooksul, ühiste väärtuste üle arutades, saades nii mõtteid pärandi elushoidmiseks, väärtustamiseks. Ka sel aastal on kultuuripäeval traditsiooniline Vormsi oma toidu tutvustus. Kultuuripäevalised, tooge teistelegi maitsta huvitavaid pirukaid, hoidiseid või muud toite, mille retseptid on päritud vanematelt põlvedelt või mis kasutavad hästi ära saare looduse ande (Lisainfo Lia tel 524 1887).

Kultuuripäeva muusikaosa on seekord pühendatud Cyrillus Kreegi pärandile ja tema tegevusele eestirootsi aladel, milles on tähtis osa nii eestirootslaste I laulupeol kui kogutud vaimulikel rahvaviisidel.

Õhtul on kavas kontsert ansamblilt «Linnamuusikud». Esitamisele tulevad rahvapärased koraalid.

Sissejuhatuse koraali kui hümnilaulu sisulisest tähendusest ja folkloorse kujundikeele olemusest ning tähtsusest teeb muusik Taivo Niitvägi. Enne igat laulu tehakse antud laulu teemal väike seisundiline analüüs nii tekstist kui meloodiakeelest lähtuvalt.

Nii päevasele üritusele kui õhtusele kontserdile on korraldatud transport. Oma transpordisoovist palun andke teada Jonnele tel 5340 4211.

Jääme ootama teie, vormsilaste ja Vormsi sõprade kaasaaitamist ja osalust.

Lisainfo e-posti aadressil rumpomae@gmail.com, tel 506 0745 Vormsi kultuuripäev 2013 korraldajad