Vestluse eesmärk on välja selgitada õpilase huvid ja motiveeritus pühenduda gümnaasiumiõpingutele. Vestlusele tuleb õpilasel kaasa võtta pildiga dokument (õpilaspilet, ID-kaart või pass) ning 9. klassi tunnistuse koopia või väljavõte õppeinfosüsteemist. Vestlusel võib soovi korral osaleda ka õpilase vanem või seaduslik esindaja. Õpilaskandidaate, keda kool on valmis vastu võtma, teavitatakse tulemustest hiljemalt 2. mail.

Võru gümnaasium on uus sügisel alustav kaasaegne ja hästi varustatud riigigümnaasium, mis pakub väga head haridust ja hulgaliselt valikuvõimalusi.

10. klassi astudes on võimalik valida humanitaar-, loodus- ning reaalainete õppesuuna vahel. Õppetöö koolis on korraldatud perioodõppena, tunnid on 75 minuti pikkused. Pärast igat perioodi toimub ülekooliline valikainete nädal, mille jooksul on igal õpilasel võimalus arendada oma oskusi ja teadmisi huvipakkuvas valdkonnas. Õpilaste piisava huvi korral pakutakse võimalust alustada kolmanda võõrkeele õppimist (nt hispaania keel, prantsuse keel).

Võimaldatakse tasuta koolilõunat, kompenseeritakse vajadusel transpordikulud kodust kooli ja tagasi ning majutuskulud.

Elektrooniline registreerimisvorm on avatud 24. märtsist 7. aprillini. Täpsem sisseastumisinfo on toodud kooli veebilehel www.voru.edu.ee