Maanteeameti Lõuna regiooni eestvedamisel teoks saanud suuremahulise tee-ehituse valmimist olid võrulased  juba aastaid oodanud. Ehituse käigus muutusid Võru linna lõunaväravad pea tundmatuseni – rekonstrueeriti sõidu-,  jalgratta- ja jalgteed, ehitati välja sademevee kanalisatsioon, paigaldati uued elektri- ja sidekaablid ning rajati haljastus.

Võru linna liikluskorralduses kindlasti üks suuremaid muudatusi on raudtee ülesõidukoha ristmikul liiklust  reguleeriv valgusfoor.

Maanteeameti projekti kogumaksumus oli suurusjärgus 64 miljonit krooni, Võru linna osa selles oli 1,5 milj krooni.
Tee-ehitust finantseeris Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kontsert-aktusel tunnustati ka silmapaistnud inimesi ja ettevõtteid

Aasta kultuuri- ja haridusasutus – Dr. Fr. R. Kreutzwaldi Memoriaalmuuseum, kes on pälvinud tähelepanu arvukate omapäraste ettevõtmistega. Näiteks korraldas muuseumipere lugemisaastal 2010 rahvuseepose „Kalevipoeg“ kaanest-kaaneni läbilugemise. Kahekümnel korral luges 270 inimest eepost eesti, saksa, soome ja vene keeles.

Aasta tervishoiu- ja sotsiaaltöötaja – Nöörimaa Tugikodu vanem-avahooldustöötaja Ülle Lehtna, kes on oma  tänuväärset tööd teinud juba 18 aastat. Tänu suurele empaatiavõimele lahendab ta iga olukorra mõistva  tähelepanelikkusega. Ülle on oma hoolealuste jaoks alati olemas, ka kõige raskematel hetkedel.

Aasta kultuuritegelane – Võru Kultuurimaja Kannel harrastustegevuse juht Silvi Jansons.
Ta on silma paistnud omapäraste lavastuste ja uuendusmeelsete loominguliste projektide generaatorina, teda võib pidada Võru traditsioonide uurijaks ja kultuuri järjepidevuse kandjaks, Silvi on pälvinud kõrgema kategooria jutuvestja tunnistuse.

Aasta sporditegelane – Võrumaa Spordiliidu tegevjuht Merike Õun, kes on toonud Võru harrastusspordi liikumisse uue hingamise. Tema eestvedamisel on käivitatud aina populaarsust koguv spordiüritus Võrumaa Mängud. Tänu Merikese initsiatiivile ja eeltööle anti Võrule õigus korraldada 2013. aastal 12-ndad Eestimaa Talimängud.

Aasta Mittetulundusühing – MTÜ Võru Vanatehnikaklubi VÄNT. Vanatehnikaklubi on väga koostööaldis partner, kes aktiivselt organiseerib ning osaleb oma autopargi ja toreda meeskonnaga Võru linna suurüritustel – olgu need siis linna sünnipäev, oluliste objektide avamine, politsei abistamine ühiskondliku miilitsapatrulliga või noorpaaride testimine pulmaväravas.

Aasta uus tulija – ERR-i Võru korrespondendipunkt, mille asutamist Võrru oli juba aastaid oodatud.  Korrespondendipunkti loomisega on Kagu-Eesti nüüd võrdne teiste piirkondadega. Iga omapärase teo, nähtuse ja sündmuse erakordsus jõuab üleeestilisele teleekraanile tuhandete vaatajate ette. Igakuiselt saadab korrespondent  Igor Taro Võru Maavalitsuse majas asuvast stuudioruumist Aktuaalse Kaamera huviorbiiti umbes 20 uudislugu  Võru- ja Põlvamaalt.

Aasta ettevõte – Pirukaid ja saiakesi tootev ettevõte Cristella VT OÜ. Ettevõttes töötab 180 inimest ning praegu on  Cristella üks suuremaid tööandjaid Võrus. 2010. aastal tegi Cristella märkimisväärseid investeeringuid, laiendas oma tootmist ja suurendas ekspordimahtu.

Aasta ettevõtja – Projekteerimis- ja ehitustöödega tegeleva Aktsiaseltsi Kurmik juht ja aktsionär Andri Needo, kes pälvis tähelepanu passiiv-eramu ehitamisega.

Aasta Tegija – Aktsiaselt Olerex, kes avas möödunud aastal Võrus uue teenindusjaama. Olerex alustas oma tegevust 16 aastat tagasi just siin, seega on uus teenindusjaam sümboolse tähendusega ja ühtlasi suurim ettevõtte masujärgne investeering.