Kubija Hotell-Loodusspa valmistab väga kvaliteetseid trühvleid nimega „Kubija“. Trühvel pälvis ka üleriikliku tunnustuse „Magus Maius 2009“. Tegu on mõnusalt rammusa kommiga, mis sisaldab puhtaid ning lihtsaid tooraineid. Ettevõtte toitlustusjuhi Mirjam Papi sõnade kohaselt on Kubija trühvel meeltmööda ka meestele, sest toorained nagu rumm, rosinad ja pistaatsiapähklid annavad meeldiva ning trühvlile omase tugeva maitse.

Trühvli tegemise idee tekkis sellest, et sooviti luua, midagi erilist, mida külastajad saaks kaasa osta ning mis aitaks meenutada hotell-loodusspaas mõnusalt ja hubaselt veedetud aega.

Lisaks maitsvale ning kvaliteetsele kommile on ka pakendil huvitav lugu rääkida, nimelt on trühvlikarp kujundatud kuldlõike proportsioonis. Kaanekujundina on kasutatud EL ruuni. See kombinatsioon annab sisule erilise värskuse ja maitse ning toob esile trühvli energia ja selle valmistaja suure armastuse oma toote tarbija vastu.

OÜ Tervise kodu aitab maiasmokkadel tervislikult maiustada. Ettevõte alustas kommide valmistamist ligi kolm aastat tagasi, kui tekkis mõte teha midagi magusat ning tervislikku.

Maiustuste peamine eesmärk on pakkuda kosutust nii kehale kui hingele. Oskuslikult kombineeritud toorained pakuvad üllatavaid maitseelamusi ning täiendavad organismi vitamiinivarusid, mistõttu on need eriti kasulikud haigusterohkel perioodil. Iga kommikarp pakub elamusi ning räägib oma lugu.

Võru linnas Põllu tänaval meisterdavad Kõlleste kommimeistrid omapäraseid komme ning šokolaade. Kõlleste kommimeistrid hakkasid ligi neli aastat tagasi maiustusi tegema väga praktilisel põhjusel – mesindussaaduseid oli raske Eesti turul realiseerida. Oli vaja välja mõelda, kuidas saaks ära kasutada mesinduse lisasaadusi nagu õietolm, taruvaik ning suir, mis teadagi on tervisele väga kasulikud. 2007. aastal alustaski firma kommide tootmist. Idee kaitsmise faasis selgus, et selline kooslus nagu mesindussaaduste kasutamine kommides ja šokolaadis on üsna ainulaadne maailmas. Firma omandas ka patendi taruvaigu ja õietolmu kasutamise šokolaadis 2,5–70 protsendi ulatuses toote massist.

Kõlleste Kommimeistrite kommide ja šokolaadide valik on muljetavaldavalt suur. Leida võib igasugu maitseid ja põnevaid kooslusi, mis peamine need ei sisalda säilitusaineid. Kõik tooted tehakse käsitsi, alates kommide valmistamisest kuni pakkimiseni. Kommimeistrid on vahvad sellid, kes vastavalt soovile kujundavad ka toreda ümbrise.

Võru kommimeistrite kätetöö meeldib kahtlemata neile maiasmokkadele, kes hindavad kvaliteetseid, huvitava kooslusega ning tervislikke komme. Võrus valmistatud maiustused on kahtlemata omapärane ning maitsev meene kinkimiseks.