Läti suusatajad tulid Võrru seoses Võru, Sigulda ja Peterburi ühisprojektiga „EST-LAT-RUS", mis kätkeb endas kolme partnerlinna turismitaristu arendamist ning muu hulgas mitme ühise spordiürituse korraldamist kahe aasta jooksul.

Piiterlased olid Võrus esindatud „Võru rolleri" eelmänguna hommikupoolikul toimunud Võru Spordikooli noorsuusatajate võistlusel.

Tänavune „Võru roller" sarnanes 2010. aasta võistlusega, kui kvalifikatsioonisõidud sõideti samuti Kubija rollerirajal ning finaalsõidud linna spordihalli juures.

Kvalifikatsiooni tulemused tõotasid vähemalt meeste seas põnevaid finaale, sest kuue parema sisse mahtusid kolm venelast, kaks eestlast ja võitjana 21aastane norralane Simen Lanes. Venelastest olid oodatult parimad olümpiavõitja ja -hõbe Nikita Krjukov ja Aleksandr Panžinski, eestlastest olümpiamängude kuues Peeter Kümmel ja võrukeste rõõmuks kuuendana Anti Saarepuu.

Naiste seas tegi tugevate venelannade vastu südi kvalifikatsioonisõidu Triin Ojaste, kaotades vaid idanaabrite koondise liidrile ja 2010. aasta „Võru rolleri" võitjale Natalja Korosteljovale. Piret Pormeister pääses veerandfinaali kümnenda ajaga.

Võru spordikeskus võttis pärastlõunal võistlejaid ja pealtvaatajaid vastu päikesepaistes. Võistluse käigus läks taevas aga lauspilve ning poolfinaalide ajal valas juba tihedat vihma. Meeste A-finaaliks naeratas aga taevas vikerkaar, mis andis võistlusele ilusa lõppakordi.

Eestlaste tee veerand- ja poolfinaalide kaudu A-finaali osutus nii raskeks, et lõpuks kvalifitseerus A-finaali vaid meie oma mees Anti Saarepuu. B-finaaliga pidid leppima Peeter Kümmel, Kein Einaste, Triin Ojaste ja Piret Pormeister.

Samal ajal liikusid võidult võidule kvalifikatsioonisõitude parimad - Korosteljova ja Lanes.

Naiste B-finaali starti tuli eestlannadest vaid Triin Ojaste. Ta võitles visalt ja pidi alla vanduma vaid 2009. aastal MK-etapi võitnud Irina Hazovale. Kokkuvõttes tähendas see Triinule „Võru rolleril" seitsmendat kohta.

Naiste A-finaalis kaitses nelja koondisekaaslase ees oodatult tiitlit 2010. aasta võitja Natalja Korosteljova, kelle üleolekus ei tekkinud sõidu käigus kordagi kahtlust.

Hoopis teist masti olid meeste A- ja B-finaal. Kõigepealt ründasid B-finaali jõudnud Kümmel, Einaste ja Simonlatser agressiivselt oma välismaiseid konkurente ning teenisid selles sõidus vastavalt esimese, kolmanda ja neljanda koha. Nende vahele suutis ennast kiiluda vaid teisena lõpetanud venelane Anton Gafarov.

Meeste A-finaali ootasid võrukestest pealtvaatajad eriti suure huviga, sest just Võru mees Saarepuu oli ainsana jäänud välismaistele külalistele konkurentsi pakkuma. Sõitu vedasid ja kontrollisid Vene staarid Krjukov ja Panžinski ning kvalifikatsiooni võitja norralane Lanes. Lõpujoonele lähenesid kõrvuti Krjukov ja Lanes ning nende paremusjärjestus selgus alles fotofiniši põhjalikul uurimisel. Selle järgi võttis mõnesentimeetrise eduga võidu norralane. Anti Saarepuu pidi seekord leppima finaali viimase kohaga, kuid teenis parimale võrukesele Kubija hotelli väljapandud eriauhinna - aastase pääsme Kubija hotelli spaasse.

XI „Võru rolleri" korraldamise põhiraskus oli Võrumaa Spordiliidu liikmetest Võru suusaklubil ja orienteerumisklubil, kaugemalt Raul Ollel ja Eesti Suusaliidul. Oma õla panid lisaks Võru linnale ja eespool mainitud ELi programmile alla paljud teisedki toetajad, keda korraldusmeeskond siinkohal südamest tänab: Silja Sport, Pro Ski, ERR, Vsport.ee, Võrumaa Teataja, Delfi, Tipikas TV, Jaagumäe toidukeskus, AS Eesti Pagar, AS Tere, AS Saku, Kubija Loodusspaa, Ramirent, OÜ Nelson Timing, Leeri Lilleäri, Ader, Tommirent, Eesti Kultuurkapital, Võru Spordikeskus, Haanjamatkad, Haanja Suusaklubi.

Võistluse täielikud tulemused on huvilistele kättesaadavad Võrumaa Spordiliidu kodulehel www.werro. ee/sport tulemuste lingil ja pildid samas spordiliidu kodulehe toredas Võrumaa spordi pildigaleriis http:// lkylli.zenfolio.com/

XII „Võru roller" on juba järgmisel aastal. Toredaid sportlikke elamusi terveks aastaks!