Muudatuste algatajaks oli Võru linn, põhjusteks maakorralduslikud ja ehitusplaneerimisvajadused ning soov kehtestada oma territooriumi piirile loogiline kulgemisjoon, nii, et linna ja valla vaheline piir ei jookseks läbi ma-jade ja kinnistute. Lisaks nendele saaks kahes linna piirkonnas lahenduse ka nn Saatse Saapa sündroom, kus ühest linna piirkonnast teise minekuks peab läbima Võru valla territooriumi. Need on Männiku tänav Kubjal ning teelõik Kose teelt Taara tänavale.

Võru linna ja Võru valla vahelise haldusüksuse piiri muudatus algatati kolmes piirilõigus.

Esimene korrigeeritav piirilõik, pindalalt suurim (86,49 ha, 21 katastriüksust) linnaga liidetav ala, asub Võrusoo tööstuspiirkonnas ja on tihedalt seotud linna infrastruktuuridega. Enamus sellel maa-alal paiknevatest katastriüksustest on tootmismaa sihtotstarbega. Suurim, u 28 ha suurune maa-ala kuulub aktsiaseltsile Võru Juust (ettevõtte põhihooned paiknevad linna territooriumil). Linnaga liidetavast maa-alast u 27 ha on jätkuvalt riigi omandis olev reformimata maa. Looduslikult eraldab nimetatud maa-ala Võru vallast Koreli oja.

Teine korrigeeritav piirilõik puudutab Kose teelt Taara tänavale viivat teed, mida läbib kiiluna valla territooriumil asuv Võru metskonna maatükk. Kuna nimetatud tee teenindab Taara piirkonda (81 linna territooriumil asuvat väikeelamumaa krunti) ning tee korrashoidu ja hooldust korraldab Võru linn, ongi otstarbekas piiri muuta. Muudatuse tulemusel suureneb linna territoorium 1,03 ha võrra.

Kolmas linna territooriumiga liidetav ala koosneb Meegomäe külas asuvatest Ülo, Võru metskonna maatükist ja Männiku tn 22 (RMK Võru metskonna maja) katastriüksustest. Ettepaneku kohaselt korrigeeritakse piire nii, et linnale kuuluvad Laane ja Männiku tänav jääks tervikuna Võru linna haldusüksuse koosseisu. Võru valla haldusüksuse koosseisu liidetakse Võru metskonna maatükk ja Kubija paisjärve vaheline maa-ala (0,29 ha). Muudatuse tulemusel suureneb linna territoorium 0,99 ha võrra.

Antud piirimuudatuse tagajärjel suureneb Võru linna territoorium kokku 88,51 hektari võrra ning puudutab kaheksat Võru valla elanikku.