Peaaegu igal aastal (alates aastast 1997, kui loodi Eesti Kodukaunistamise Ühendus) on ka kodukaunistamise liikumise patrooni - presidendi vastuvõtul käinud mõni Võru valla kauni kodu omanik. Kauni kodu konkursile valitakse igal aastal maakonna neli heakorrastatud ümbrusega kodu. Kui lugeja mäletab, oli eelmises valla lehes lugu sel aastal presidendi vastuvõtul käinud perekond Luhast (Luht), kelle kaunis kodu asub Kose alevikus.

Valla kõrgeim autasu on aga messingist plaat tekstiga „Võru valla alati kaunile kodule". Sel aastal said selle Helgi ja Kalju Johanson, kelle aastatepikkune töö oma kodu ja koduümbruse heaks on eeskuju väärivat vilja kandnud.

Tänukirja ja kinkekaardi said perekond Jõgeva (Parksepa), perekonnad Pähn ja Veibri (Raiste küla), kaks perekonda Juhansone (Navi), perekond Viiberg (Kirumpää), Pedassaare talu (Kasaritsa), Janek Samuel ja Monika Tali (Võrumõisa), perekond Kelder-Mäesalu (Tootsi küla) ning Katy Pähn ja Arvo Kaljapulk (Meegomäe).

Kokkutulnuid tänas abivallavanem Kalmer Puusepp ja üheskoos õnnitleti teenekaid heakorrakomisjoni liikmeid Helgi Moistot juubeli ja Helvi Vildot sünnipäeva puhul.

Aitäh kõigile!