Võrumaa parimate meessportlaste seas hõivasid ka kaks järgmist esikolmikukohta Leokid – teiseks hääletati eelmise viie aasta Võrumaa parim meessportlane, tänavusel motokrossi MMil MX1-klassis kaheksanda koha saanud Tanel Leok ja kolmandaks enduro EMil juunioride klassis hõbemedali võitnud Martin Leok.

Esikuuikusse jõudsid meestest veel kahevõistleja Kail Piho, orienteeruja Timo Sild ja jahilaskur Tauno Tamm.

Naiste (ja naisjuunioride) seas teist aastat järjest parimaks tunnistatud Kerstin Uiboupin on tänavune juunioride maailmameister laskeorienteerumises ning nii Balti riikide kui ka Soome meister teateorienteerumises. Eesti meistrivõistlustel võitis Vastseliina vallast pärit 20aastane neiu sel aastal juunioride konkurentsis viis kulda, kaks hõbedat ja kaks pronksi.

Teise koha sai naiste arvestuses laskesusataja Sirli Hanni ja kolmanda koha võrkpallur Margot Pähn.

Parimaks võistkonnaks valiti Võru võrkpallinaiskond

Parimaks pallimänguvõistkonnaks valiti teist aastat järjest Võru VK/SK (käimasoleval hooajal Famila/Võru VK) võrkpallinaiskond, kes jõudis kevadel Eesti meistrivõistlustel esinelikusse ja hiljuti ka karikafinaali. Teise koha sai Valio Võru VK võrkpallimeeskond ja kolmanda koha Võru JK jalgpallimeeskond.

Jahipraktilise laskmise EMil Eesti koondvõistkonnas neljanda koha saavutanud Võru jahimeeste seltsi laskemeeskond (Tauno Tamm, Tauri Tamm, Rivo Poltimäe, Kaupo Kindsigo) on teist aastat järjest Võrumaa parim individuaal-võistkondlik tiim. Esikolmikusse jõudsid veel suusatamise sprinditeate tänavused Eesti meistrid Anti Saarepuu ja Raido Ränkel ning Eesti meistrikulla võitnud Võru maleklubi võistkond.

Parimaks meesjuunioriks valiti hiljuti oma esimesed MK-sarja punktid teeninud kahevõistleja Han Hendrik Piho. Teiseks tuli laskesuusataja Priit Vislapuu ja kolmandaks suusahüppaja Martti Nõmme.

Veteranidest oli parim Võru orienteerumisklubi esindav elvalanna Airi Alnek, kes tuli tänavu veteranide maailmameistriks. Esikolmikusse valiti veel suusatajast igiliikur Karin Laine ja jalgrattur Tarmo Mõttus.

Kõige spordisõbralikuma ettevõtte tiitli sai Valio Võru.

Parimate valimise korraldas Võrumaa spordiliit ning valijateks olid Võrumaa spordiklubide ja omavalitsuste esindajad ning meediakanalid.

Auhinnad parimatele anti kätte eile Võru kultuurimajas Kannel toimunud Võrumaa spordiaasta lõpuüritusel, kus tunnustati ka Võrumaa parimaid noorsportlasi, tehti kokkuvõtteid tervise- ja harrastusspordiürituste sarjast „Võrumaa mängud” ning oma preemiaid jagas ka Eesti Kultuurkapitali Võrumaa ekspertgrupp.

Võrumaa tänavused parimad sportlased: Aigar Leok (paremal) ja Kerstin Uiboupin. Fotod: Võrumaa spordiliit

Tahad teada, kes on varem Võrumaal aasta parimaks valitud? Vaata siit!